Läsning för att utveckla och stärka sig själv. Ju mer vi läser ju mer bildade blir vi. Vissa texter, artiklar krönikor och böcker kan också det ge kraft, styrka och mod.
Och de om något är väl ett slags bildande sig? 

Jag läser ofta kröniker, och har någon slags förkärlek till den sortens texter där krönikörens åsikter, leverne och erfarenheter framträder. Själva längden på en krönika tilltalar mig också. Jag bildar mig när jag läser krönikor. Lär mig nytt och lär om andra. Superbra! Ibland känner jag också väl igen mig i ämnet som krönikören ordar om. 

Idagens expressen läser jag en riktigt bra och för mig igenkännande krönika av Julia Mjörnstedt Karlsten. Vilket ämne hon lyfter (länk till krönikan nederst i inlägget här)- att ha modet att våga gå motsols och räkna baklänges mot det sk självklara att vara hungrig, driven och målinriktad yrkesmässigt.Att gå mot viljan att bli framgångsrik och att tjäna mycket penga. Att gå efter sin egna känsla och välmående istället. Och nej, jag tror inte att Julia har hamnat på fel arbetsplatser eller haft fel chefer- jag tror det är vanligt förekommande på de flesta arbetsplatser att man ska lockas av det av att prestera mer och få mer i plånboken! 

 

Jag har liksom Julia varit på de arbetsplatserna. Jag känner igen mig att även ha haft de chferna och ledarna. De som ser de det sälvklara i att det duktiga är att jobba halvt ihjäl sig för att nå mer pengar och yrkesmässiga framgångar.

Idag är mitt tänk helt annorlunda. Jag har gör och har gjort detsamma som krönikören- räknat på vad jag behöver för att göra och leva så som jag vill göra. Kanske lever jag i någon annans ögon mer spartaskt än någon annan, men för den sakens skull inte fel. Utan så jäkla rätt och klokt eftersom det passar mig!

Jag menar att visst de som vill lägga ner tid energi på att nå yrkesmässiga framgångar och tjäna storkovan ska absolut få göra det. Men de som tillhör den gruppen som jag trivs och mår bra av, som vill nå ett annat slags liv- den gruppen som letar efter annat till sin bästa livstrivsel och livspotensial. Den gruppen bör alla bedömma som lika duktg! 

Jag tänker fortsätta räkna baklänges och vidga mina vyer vidare på min egna framgångsresa. Stärkt ytterligare att det är rätt för mig genom läsning av en bra krönika!

Jula Mjörnstedt Karlstens krönika hittar du HÄR

Kram A.