Vaknar tidigt. Vaknar av solljuset som letar sig igenom gardinerna in i rummet. Vaknar av den friska luften från det öppna fönstret. Vaknar också av ett mobilalarm.. och en timme senare ljuder alarmet fortfarande. För er som missat är jag tonårsmamma...

Vknar utan att känna mig utvilad. Att göra punkterna från veckan som fortfarande inte är klara. Jag funderar om jag ska ta tag i dem redan nu eller ligga kvar resten av dagen och vila ut mig...

En heldag i sängen utan att göra något?
Det var längesen.. långt innan mobilernas tid förmodligen..

Fint väder och då ska man ut och ta tillvara. Men också viktigt att få komma ikapp.

Vi påverkas av vad som sker runt om oss. Våra egna val men också av omgivningens val och agerande.

 Vi är alltid själva också en omgivning.
Hur vill jag uppfattas av min omgivng?
Hur uppfattar min omgivnng mig, min person och mina handlingar?

För många årsedan fick jag ordet modig till mig. En väninna berättade att att hon alltid sett mig som modig. Jag fatade ingeing.
Jag var ju en fegis..eller? 

Det tog mig x antal år med övning och reflektion för att kunna se mig själv som modig. Jag står på egna ben. Jag tar mig tid tillreflektion. Jag lyssnar till min egna känsla. Jag vågar gå utanför min komfortzoon. Idag vet jag och ser mig själv som modig.

Så här kan det vara du ser dig själv på annat sätt än vad din omgivning gör.

Jag tror att ju mer vi ser saker och ting ur ett högre perspektiv, ju mer kan vi få vårt jag att överrebsstämma med hur vi vill bli uppfattade och hur andra ser på oss.

När egot styr stoppar klokheten vid nästippen men när egot drar sig till baka blir vi alla vinnare.

Mod är också för mig att jobba mer med ord som innesluta än ord som finns i den uteslutandes ordlista.

Är det modigt och lägga undan datorn och somna om ?
Absolut!
Lika viktigt att visa den nya generationen viktighetgraden i att lyssna på sin egna kropp och känsla, som att stå upp för och aggera för att goda ord och trevlig och kärleksfull attityd blir alltid en vinnare.
För ingen klok vuxen köper väl en katt till barn som vill ha hund?

Kram A.