Visst är det märkligt det där att förhålla sig till måsten, vara fullbokad eller att gå efter känslan och dagen.
Är bästa tiden när den är uppbokad på allt och inget?
När almanackan är mer fylld än med luckor?

Eller är det luckorna som gör livet?
Är det på de tomma raderna som vi kan utveckla oss själva, känna efter och tillåta oss att känslan är vägvisare för stunden och förlita oss på att det också blir vårt bästa?

Det fanns en tid då jag inspirerades och trodde att det bästa var att vara just fulbokat, att gå från det ena till det andra. Almanackan var fullbokad och jag var över allt. Fast egentigen ingenstans, det livet var aldrig mitt liv... Skulle kunna vara så att både jag själv och mitt hem släppar efter den tiden..

Ju mer jag läser om de högkänsliga personlighetsdraget, ju mer identitet skaffar jag mig och förstår också mig själv på ett annat sätt än tidigare. Tänk livet är ett livslångt lärande, alltid för den som vill!

Idag är luckorna i almanackan lika viktiga som bokningarna. Jämvikten dem sinsemellan gör mig effektiv och utvecklar mitt bästa livspotential.

Fem dagars påskledighet inga måsten och jag känner mig effektivare än någonsin. Fast på ett helt annat sätt än tidigare. Jag tror bannemig att mina jobbuppdrag i nuet ger en slaggs laddning och kraftfullhet!

Morgonvackert- Endast månen fiskmåsar och jag vakna

Det jag gör under min ledighet  tar fart i nuet och utan att jag visste är flertalet av punkterna på min to do lista som finns bakrunden bockade. Igår och första ledighetsdagen började bra vad gäller mitt effektiva jag: Bilen rentvättad och däcken bytta, soffa och hylla till badrummet inköpt, balkongen skurad. Mellan varven ändå reflektionstid, egen tid med en tonåring, reflektionstid och fikatid med väninnpr.  Alltså på en heldag och utan stress med bara flyt och känslan i fokus! Flertalet timmars sömn senare är jag nu på väg in i denlängsta av våra fredagar under året. Fröken väder strålar och dagens startade tidgt likt en sommarmorgon. Det nybryggda kaffet smakar gott, tvätt och diskamaskin puttrar på i bakrunden, liksom nyhetsmorgon.. Månen har övergått till strålenade solsken och jag känner att den där nypa friska luften snart ska få mig att njuta. En bänk, en kaffe och solsken. 

Jag älskar den sortens morgonstart!


Mormorsarv och jag har övervintrat pelagonier- dags för utflyttnad och jag är så nöjd!

Måsten i alla ära. Jakten på mer. Nej, lugnet ger mig effektivitet och drivkraft i nuet. Såppas att jag precis bokat in mig på en ny utbildning- en utbildning jag kommer orda mer om framöver. En utbildning jag längtat efter och nu var känslan rätt för bokning! Nu är det tid att ta tag i det! Tjing, så nöjd med beslutet jag tog precis!
Nu ska jag sätta mig tillrätta och läsa introductionen till 4 månaders utbildande framöver!

Kram A.