Herre gud så rörig jag känner mig i mitt huvud. Alltså detta med val.
Kan det bli för många val?
Jag menar, jag är för medveten val och tror att allt vi gör blir så mycket bättre med medvetna val istället för att bara köra på i gamla skor. Där de gamla skorna symbolicerar allas våra omedvetna val.

Allas våra dagar, alla situationer är fyllda av val innan, efter och i. Val gjorda av och för oss själva. Val i mitt medvetna val och jag gör dem i riktning i att vara de bästa för mig.

I mitt omedvetna jag lever mormors anda kvar i mångt och mycket, kanske tom generationerna innan henne. Det innebär rent krasst att även mina ungar tar steg som är mer efter min mormors rätt än för deras egna bästa. Då har de inte knappt nått minne av min mormor.. 

Så upp till ytan av hur vi gör våra handlingar och vart de ska leda oss. Först då kan vi styra från vårt omedvetna jag till fler medvetna val.

I mitt medvetna val har jag bestämt mig för att byta ut mitt gamla kök mot ett nytt. Helt tvärtemot mitt omedvetna mormors val. Mormor levde kvar i samma kök tills hon sålde sitt hus. Därefter flyttade hon in i ett hemma snickratt kök i en lägenhet och var nöjd med det.

Men alltså detta med att byta kök. Sååååå många val, att få till köket med medvetna val till att bli det bästa för mig och mina tjejer i likaväl vardag som fest. Det är i dessa val som hjärnkontoet snurrar idag. Jag vill göra valen efter oss och inte efter mormor. 

Jag kan inte heller tänka mig att utesluta tjejerna i valen för vårt hem.
Tänk att det finns likaväl män som kvinnor som bara gör och sedan informerar barnen.
Alltså hur i hela fridens namn ska ungarna kunna känna hemmakänsla?? 

Igår var jag på Ikea för att identifiera några av mina köksval. Herre min skapare som det susar i hudvudet idag.
Inatt har jag drömt om ett kök med fler passbitar än skåp.. hm...

Om jag tar bort flera skåp- hur ska jag då få plats med porslinet?

Väggplattor istället för kakel?

Fläkt med möjlighet att hänga spisredskap eller inte?

Guld svart eller silver på handtag?

Skafferi som högskåp eller låga lådor?

Induktionshäll eller keramikhäll?

Underlimmad eller överlimmad diskho?

Blank eller matt kran?

Tja häri ligger mina val .. 

Jag låter valen ligga i bakhuvet fokuserar på att det kommer bli bra med bästa resultatet för oss. 

Nu fokus på bästa valen för mig idag!

Visst har det hänt något sen tjejerna var små?

Glad Påsk på er!

Kram A.