Vad kan man då lära av en roadtripp till Malmö, väderlekar och bilkrock. Tja skulle ju enkelt kunna sammanfatt med tacksamhet över att vara välbehållna hemma igen efter 15 timmar på tur, men de finns fler underrubriker av lärdomar från denna dag och resa.

Förra inlägget avslutades med likheter, att samma och igenkännande ger trygghet.
Hur är det då med olikheterna?

 

Tja, jag är ingen kaxig bilförare- Att köra bil på nya gator i en stad jag inte är alltför hemma i, kräver sin GPS- iallafall för mig. Av någon anledning, kanske för att öva mitt lugn och tålamod, så kom jag åt en knapp som fick GPS:en att sluta att fungera!!!
Med 2 delar av mig - en i framsätet och en inknödd bland alla inhandlande pinaler från det stora varuhuset, var mig som tur var till stor hjälp. Med sina telefoner hade de snart fått till en rutt för färden. Själv tryckte jag frenetiskt på GPS:en och sen bara vips var den igång igen. Här ligger en stor lärdom- ATT INTE TA NÅGOT FÖR GIVET! Det gäller allt- person som situation som teknik!

Väl hemma hemma i dotterns tillfälliga student bostad och flyttröra blev det middag och faktiskt också hårklippning! 2 av fyra döttrar är nämligen grymma med saxen i hand och jag hade alla dar i veckan tyckt att de skulle plugga till frisör. Intresse går förstårs före talang och mammas tyckande, så nej inga frisörutbildade i denna syskonskara. Men hemmavid älskar jag att bli klippt av dem. Mitt ganska slitna hår fick därav sig en en liten vårtuch av mellandotterns talangfulla händer. Härlig känsla av tacksamhet- Topparna känns tjockare och friskare och billigt blev det också för plånboken! Här ligger också en lärdom av tacksamhet och av att vi kan mer än vad vi tror. För hon är grym på att klippa min dotter! 

Och vet ni - 2 tv apparater skulle bli en förmycket och modern skulle få ta den ena med sig hem till sitt och kunna ha tv i sovrummet. Yippie!! Så glad och tacksam!

Mysig middagsittning bland flyttkartonger och fin skådnng av balkong med kyla i luften. Så vi bestämde oss för att packa bilen full och åka i tid hemmåt. Just det där att packa bilen full med äldsta dotterns pinaler var ju faktikt ett av målen. Ny lärdom- det går in mer än vad man tror även i en liten bil!!

Så klart att resan hem skulle bjuda på fler lärdomar än vad resan ner gjorde. För att vi var med om bilkrick mitt i centrala malmö och fick krypa fram i både hällande regn och snöslask tja, det blev lärdomar och också tacksamhet. SEn kan man också lära sig att göra klart medans man kommer på.. För tv:n den står viss kvar i Malmö fortfarade.. Minnet kan vara kort, kan jag säga.. Mer lärdomar i del 3 från resan.

Idag har jag trixat runt lite med mina egna möbler. Att vända och vrida på möblemanget kan ge hemmet nytt liv och perspektiv.  Resten av idag går till utbildning och skrivande!  Kanske lite fysisk träning också- men det är som sagt bara kanske... Kommer fortsätta den dialogen med mig själv.. ha ha!

Ha nu en härlig söndag!

Kram A.