Det där med att fördömma nytänkande och nyheter, eller ta till sig dem och liksom sno det som är för än själv. Jag ve inte hur ni brukar resonera. Kanske med rädsla när nyheter kommer. "Det där är ingenting för mig". Eller hungrigt
"Vad spännande kan det vara någonting för mig?"

Olika ingångar till förändrngar alltså - med öppen dörr eller med stängd och lås dörr. 

Så klart att nytt kan vara läskigt. Framför allt om manuset till det som gjorts tidigare är satts av generationer tidigare, och sedan liksom bara löpt på över generationsväxlingarna,. Detta utan att någon frågasett om det vekligen är lika rätt för dem som för de tidigare.

Ofta försöker jag tänka att "det blir bra, det blir bättre och vad spännande". Ofta jobbar jag mig igenom rädslan och har också jobbat mig igenom att sluta älta. För fy fasiken vad ältande tar energi, samma jävla nergi som skitsnack och sk vetande om andra istället för med andra.

Jag tillhör generationen som växt upp med två kanaler- tv1 och tv2, med samlingar till ett och samma tvprogram.
Från min barndom tills idag ser världen och tekniken mycket mycket annorlunda ut.
Hur ofta ser en hel familj på samma tv-program idag?
Hur ofta ser vi på programmet just det klockslag som tvtablån visar att det sänds? 

En utveckling jag definitivt gillar är detta med tv närsomhelst. Så skönt att slippa vara bunden till att tv:n styr våra liv! Det finns så mycket vktigare klockslag att ev låta sig styras efter än just tv! Och samligar framför tv:n- Jag gillar bättre att samlas utan tv, där det goda samtalet ligger i fokus än att sitta på rad tysta och stirra i i tv:n. Tekniken och utveckling har fått mig att kunna ta tillvara så många fler tvprogram än tidigare. Jag ser på dem när det passar mig och mitt schema istället för tvärtom att jag ska anpassa mig efter tvtablåns tider. SÅ SUPERDUPER!!

Genom mina ungar har jag också lört mig ta tillvara på Youtube klipp och vloggar. Vissa mer bra än andra. 

Jag gillar youtubers som tex Therese Lingren som liksom tar ett slags ansvar i sitt kändiskap genom youtube. På sit sätt känns det igenom tv:rutan som om hon tilhör dem som har en slags tacksamhet över sin kanal. Att kika på hennes kanal har också gett mig inspiration till nytt tänk. Detta trots att jag tillhör en helt annan generation än hon! Att gallra bland pinalerna istället för att spara till sämre tider. Vilket har varit rätt för generationerna innan mig menalltså inte är det för mig. Ju mer jag gör mig av med ju mer friare blir jag! Inspirationen på att inte samla på onödiga ting kommer från henne och hennes tänk! Tack för det!!

Tack vare att jag haft och har en öppenhet till att vilja hänga med i tekniken och lära mig ta del av det som erbjuds, har jag med eget handlingsansvar valt att öv och lära mig. Resultatet att alltså kunna ta del av vloggare och youtubers inspiration till att utveckla mig själv, är god. Jag menar jag är 50+ och gillar sunda och goda värderingar. De som enbart visar sitt liv i lyx och suckar över at de fått pressbud med den 53:e hårsprayen, tja de hoppar jag över!!Kan ara undra varför företagen forstätter skicka prssbud till dem som som suckar över att de redan har förmycket. 

Undra om inte vi microbloggare faktiskt skulle vara mer tacksamhet över fler pressutbud och få varan sprid lika bra??

Tipsar by the way om Therse Lindgrens senates vlogg- LÄNK HÄR 
Den gav mig insiration till att ta tag i fler val till godare livskvalite! Och yes, I´m on may way- Löpbandet är nu uppsatt  och används nu regelbndet minst 30 minuter varje dag! Plötsligt händer det alltså!

Öppenhet till det jag kan påverka har lett mig till att aktivera mig i fler medvetna val för ett mer kvalitetssäkrat liv och högre välmående! Mer avstängdhet till ältande och att slänga ut dyrbar livskvalite på skit som att prata om istället för med är ett annat val!

Kram A.