Så är det söndag igen och helgen är snart passé. Ibland får man till mer av det som planerats och  ibland mindre.
För det är ju ingen som planerat att helgen tex ska innebära besök och väntan på jurmottagningen- eller hur?
Mer om det längre ner

Idag är förresten inte vilken söndag som helst, utan MORS DAG!! 
Grattis mamma på din dag! Kiss
Och grattis alla andra fantastiska mammor- njut av dagen och höj dig själv din insats och styrka! 
Grattis till dig som uppmärksammar en fantastisk mamma, grattis till dig som finns vid hennes sida i hennes mödraskap. Grattis till dig som trots meningskiljaktigheter  om saker och ting uppmärksammar uppskattar och hedrar henne för att hon har gett liv och tagit steget in i mammarollen! 
Grattis till dig du som alltid står bakom en mamma! Grattis till dig, du som låter bli att fälla och komma med otrevligheter till en mor! Grattis till dig du som förstår, uppskattar och faktisk hjälper till att stärka banden mellan mor och barn.

Sist men inte minst, Stort grattis alla enastående singelmammar- ni gör ett fantastiskt jobb!

 I singelmammans vardag ställer man om 365 dagar per år. Det handlar förmodligen om trygghet. För där hela känsloregistret och ärligheten kommer ut där är man trygg.  Som en parantes kom jag att tänka på de som lever som ja-sägare i ett förhållande, och tar bort sina egna känslor- i brist på trygghet..? Ja kanske.

I den här singelmammans hem och register frodas i alla fall känslorna- I det här hemmet finns alla möjliga och omöjliga känslor. Att säga nej till sina barn kan skapa känslor. Men målet till att göra dem till humana vuxna kvarstår och då blir det nej när så behövs. Faktiskt är det nog näreten till mina ungar som lärt mig och tagit mig dit jag är idag.

Morsdag och jag är både oerhört priviligerad och mycket, mycket tacksam över att vara mamma, mor och morsa till några av de mest fantastiska unga tjejerna i världen. Systrarna E, en syskonskara på fyra systrar hur grymma som helst- Olika men ändå så lika. Och de finns där inom mig dygnets alla timmar 365 dagar per år!

 

Så till helgen- tja, denna helgen fanns vissa planer och tankar om planer, saker att ta tag i, saker att fortsätta på osv. Och några har fixats men en hel del kvarstår. De onda halsarna landskap ligger här. Det är nu treje omgången med halsont på en och samma tjej! Perioden har krävt ett besök på jourmottagningen, med halsodling och penicilin som resultat. Och igår använde jag flexibiliteten och ställde om. Jag, vet och har fått höra att man inte ska belasta jouren med en simpel hals. Jävla idioti! Jouren är en förlängd arm för vårdcentralernas öppetider. Har man lyckats undkomma halsinfektioner och halsfluss i sina dagar så ska man nog helt enklet hålla tyst om man inte vill avlästa och stötta en mamma som tar hand om sitt sjuka barn och besöker jouren för halsinfektion! Ett bran eller som i detta fallet en tonårings allmäntillstånd styr och det tar inte en mamma fel på!! 
Igår blev det både halsodling och stick i fingret. Antibiotika blev resultaet och väl hemma var tonåringen HELT SLUT!! Skickar en stor röd ros för jourmottagningens fantastiska personal- vilket jobb vilken service de till handahåller. Hur hög som helst vid bägge besöken under dessa veckaor!! Och yes- för dem helt självklart att vi besökt dem med denna hals!
Singelmammans övriga punkter på dagslistan lades undan. 

Idag håller vi tummarna på att antibiotikan har tagit tag i de doftande streptokockerna! Medans en annan tonåringar sover av sig ilskan över att fått ett nej om utgång alldels för sent enligt singelmamman, så kör två andra flyttlas. Men till kvällen kanske jag har dem samlade vid bordet som förr i småbarnsåren!

Nu dags att ta tag i dagen denna morsdag! En singelmammas liv och vardag är fylld av överraskningar och möjlighet till utveckling och flexibilitet!

Grattis igen alla enastående mammor!

Kram A.