Alltså det där med att fashineras av ord och text. Det är något speciellt för mig. Det skrivna ordets betydelse till att få fatt i likaväl kunskap som känslor. I really like that!
Och jag har läst genom åren. Har alltid minst en bok på g. Kunskapstörsten inom mig vad gäller personlig utveckling har gett tillfälle till läsning av många textrader i böcker av tex Mia TörnblomPaulo Choelho. Agneta Sjödin är också en favoritförfattare!

Och nu till det där med att skriva själv.. Otaliga är de skrivna papperslapparna med ordlekar små texter, noveller och början till stora böcker som hamnat i byrålådan genom åren. Alltså papper och penna - det är något magiskt att liksom leka fram orden till en textrad och mening! Ska jag vara riktigt ärlig är det med papper och penna som jag har närmast hjärtat vad det gäller skrivande. Jag får liksom mer känsla med de verktygen. Dock är dator och tangeterna en tidssparande kraft som väger upp. Mer ordning och reda blir det också med ett mappsystem. kan det vara genom detta som datorn är fylld till britningsgräsnen idag och vntar på att jag ska investera i en ny?? Ytterligare ett val att sätta sig in i.. En sak är ialafall säker här och det är att jag kommer fortsätta mitt skrivande och kärleksrelation med ytterligare en macdator. Frågan är bara vilken modell och storlek. I avkopplande stunder är e också skrivandet som kan ta mig långt bort ifrån verklighetens brus!
Längtan om att själv få till en skriven utgiven bok har funnits hos mig sen nästan urminnestider. Likaså som att gå en skrivkurs. Men ni vet- rollen som enastående, ensamstående mamma har tagit mer av dygneets timmar än att kunna att välja att prioritera att sätta mig till rätta i lugnan ro och få till ett mer längre, sammanhängande skrivande genom åren. Kanske hade jag då inte haft något att skriva om idag om jag tagit mig den tiden till mer strukturerat skrivande genom åren ha, ha
Sen kan det också handla om bestämdhet och tron på sig själv! 

Idag i min referens finns nu två skrivkurser avklarade på dstans. Och jag bara älskar det! Kanske har det mycket med läraren och dess kunskap och inspiration till skrivandet at göra. Jag kan varmt och mycket mycket gärna rekomendera författarkurs.se och Jorun Modén
Planen för mig var också med författarkurs 2 under våren, men jag bromsade mig själv. Den som vill skulle kunna kalla det att tappa bestämdheten mot ett mål. För tiden kanske aldrig blir rätt till att få det man vill. Dock kvarstår att jag står mitt i en köksrenovering och ett vårschema fyllt med jobbupprag, som ihop med ungarna behöver min tid och närvaro utan att få dåligt samvete. Författarkurs 2 får vänta till hösten- och yes jag är bestämd i att jag ska gå den!! 
Enkelt kan jag hoppa in i känslan av att ensam med datorn sitta vid tangeterna långa stunder och skapa raderna med känslor och kunskap som jag vill förmedla. Tänk om ifall att det skulle vara möjligt för mig att få ge ut en bok!!?? 
Släpp aldrig någonsin din drömmen och fokuset, Annelie!, säger jag i skarp och bestämd ton till mig själv!
Eftersom skrivande och att kunna ge ut en egen bok är en livsdröm för mig, var det en självklarhet att skriva denna text i hop med ett tryckeri som kan förverkliga den drömmen! Jag känner mig priviligerad och orden, texten, liksom drömmen är mina egna!
Och jag har bokuppslag. Jag har ideér till böcker. I mina mappar finns lika väl skrivna rader om relationsdraman som enkla små textrader i syfte om att få till inspiration och motivation till att ta sig förbi och över en del av livets hinderbana. Så klart att livet som enastående ensamstående fyrabarns mamma har gett inspiration till mina skrivna rader. Att trycka egen bok är en livsdröm väl värd att gå i uppfyllelse!
Och jag har min karraktär Nora, en enastående singelmamma. Och, nej hon har inte fyra döttrar som jag. Men visst kan den som letar finna några andra likheter hos henne och mig. Nora flyttar, Nora bryter upp, Nora känner och Nora lever livet. Såklart hon passar i en egen bok och inte bara i sin mapp på min dator!
Nu vidare bland skrivandet!
Kram A.