Fortsätter mina mornar med egen tid efter sena kvällar med soffhäng, tv och massa samtalanden. Alltså det är en gudagåva att ha alla fyra döttrarna här hemma!

Två sjuklingar och två piggelin är det dygnetrunt öppetider i min lilla arena. Ha ,ha. Nä då, det lagas mat och de samtalas om skola, jobb, utbildning m.m. Tänk vilken förmån dessa fyra har - de har alltid varandra! Och de är trygga med varandra. Det märks på dem. Skulle ljuga om jag inte sa att jag är stolt över denna syskonskara och tjejeliga! De stora har definitivt vuxit upp till kloka humana ödmjuka varma givmilda och kloka unga kvinnor. Deras val och värderingar berikar mer än bara de själva. De ser många gånger saker och ting ur ett högre syfte. Fantastiskt!!

Med storslagan planer om framtid, ubilding och jobb pratar de och peppar varandra. Hela världen stå öppen som arena för dessa fyra, mina döttrar!
De stora bjuder på sina erfarenheter och bidrar med kunskap och tänk till det mindre, som gör att de påverkas i rätt riktning!
Jag är som en fågel och lyssnar med stolhet vid arbetsdator, för det har inte alltid varit så.. Det har tagit sina år i rondellen, men som i allting annat det man ger det får man och med rätt fokus och nofokus on time så tar man sig dit.

Jag är en stolt mamma idag! 


Styling inför kommande avslutning av grundskolan- en inte så längre liten lillasyster och en storasyster

Blickar ut enom fönstret denna morgon och ser kommunens arbetare rensa vägrabatten utanför. Letar mig tillbaka i minnenas arkiv och tar mig till sommaren som 16 åring när jag själv gjorde samma sak. Jag var så tacksam över detta sommarjobb även om det var en kylig och kall sommar. I minnet bar jag min blå dunajacka varenda arbetsdag den sommaren..

I vilket fall kommer jag ihåg lönen jag fick - Wow, vilken känsla!! Jag kunde köpa vad jag ville! Och den sommaren blev det docksides och levis jeans nr 505 som investering av pengarna jag tjänat- hetaste modet då! 16 år och egen ekonomi- drivraften att klara mig själv var stor.


Kuddkrig och skratt i mammas säng- 3 systrar emellan, lika kul då som nu

Sommarjobbandet hos mina fyra har varit lite si och så genom åren . Några har varit mer drivna att börja jobba tidigt medans en och annan hellre klarar sig på mindre och vilar sina lediga dagar under sommaren. Och har tackat nej till vissa erbjudanden.

Pengar är inte allt. Ibland behöver barn och tonåringar likaväl som vi vuxna ges rättigheten att tacka nej till erbjudanden och påflugna relationer. De måste ges rätten att att välja själva, med uppbackning av vuxenvärlden. Och inte alltid tvärtom. 

 
En gång vara de jag som rensade och tjänade mina första  pengar!

Tänk så mycket kul som kan missas mellan barn och förälder när barn mot sin vilja paketeras ihop under samma tak för att två vuxna har en kärlek. Tänk så mycket kul riktig kärlek kunde räcka till när barnen slapp tvingas in i påflugna relationer och slapp leka låtsas lekar.

Mina barn är inte annorlunda än andra barn- de har behov de behöver uppbackning. Inte tvärtom.

 
Middag  i samarbete- grillade vegoburgare med svamp, mangosalsa råstektpotatis - guda gott!! Döttrarna kan om de vill!

En i skolan, en påväg och två sovande. Den enastående fyrabarnsmamman har det som förr i tiden dessa dagar- skillnaden är bara att det är lite ombytta roller. Det är de två små som är i skolan och de större som sover.
Mysigt är det iallafall.
Kreativitet, hjälpsamhet blandat med olika åsikter babbel och skratt en syskonskara på fyra fina flickor.

Nu kör jag lite fortsatt egentid! Väl värd!

Kram A.