Ibland ska jag säga är mina och säkerligen andras tonåringar också mer kloka än någon annan vuxen i världen! Då gäller det att jag som mamma också beakar dem så att det de känner, önskar och har att säga kommer fram där det hör hemma! Ibland är det oömt att vara singelmamma, men ack så viktigt att agera för sina ungars bästa och välmående!

Idag firar vi vårt fantastiska Sverige - ett land som ger mig och andra lika möjligheter oavsett vårt kön. Ett land som också skapar och bidrar till möjligheter för människor som kommer från länder med helt andra förutsättningar.

Grattis Sverige du är ett fantastiskt land att leva bo och verka i!
Du skapar möjligheter för oss alla!
Möjligheter som vi alla kan ta tillvara - att ge och öppna upp ger alltid i längden mer än tvärtom!

Jag är stolt över vårt blågula land och vad landet kan bidra med i ett högre perspektiv!

Idag ska jag njuta av en dag med mina ungar - iallafall några av dem- när de vaknat!
Som så många andra ungar i vårt land är mina ungar uppvuxna utan att leva i kärnfamiljens anda. En gång i tiden hade jag en sorg av det- men vet ni det är så skönt att vara fri från den sorgen och strävan. Vilket har tagit sin arbete av bearbetning- det vet ni alla singelföräldrar som gjort liknande resa.

Att kunna ge mina ungar kraften, styrkan och modet att våga vara modiga nog att leva hur som.
Av vikt!
It´s not easy alltid att vara den där singelmamman som ska räcka till på alla plan för barnens olikheter. Och jag är inte fulkomlig - ingen är det. Men jag har alltid gjort så gott jag kunnat efter det förutsättningar och verktyg jag haft tillgång till. Och jag har inte stannat och stått still, jag har fortsatt tagit mig över hinder, utvecklat mig själv och vårt liv tillsammans. Idag är jag självständig nog att tro på mig själv som en enastående singelmamma! En skön känsla! Idag blir jag blir skogstokig på vuxna som sumpar mina och andras ungars möjligheter, önskningar och skapande av goda relationer genom sitt påträngande agerande. För de vuxna finns! De vuxna som sätter sitt egna ego framför hur ungar vill leva och bo!

Det finns saker jag tror på och saker jag inte tror på i föräldrarollen med den referens jag har idag

* Jag tror på modet att våga vara i egen relation med sina ungar - hur sårbart det än är

* Jag tror på att bearbeta och lägga undan bitterhet i förädrarollen- att skapa stela situationer för ungar för att det vuxna egot inte bearbetar sin bitterhet och ger sitt egna ego mer rättighet- tror jag inte på.

* Orättvis mellan dina och mina ungar- Varför vuxna ska knö ihop ihop alla under samma tak och utmana ödet till detta tror jag inte på- gör du?

* Kärnfamiljensvärde- Förlegat det finns så många familjekonstillationer som är så mycket mer stärkande  och viktigare för ungar att växa upp i och beaka.

Och jag tror på en singelmammas vardag och liv tillsammans med ungar i ett fantastiskt land som Sverige!
Så mycket värt för alla ungar i världen att växa upp i. Det finns så många möjligheter i vårt land att undslippa en påklistrad låtsat fasad och påträngande vuxna som inte ger ungar utrymme till det de önskar och vill. Ta möjligherna tillvara istället för tvärtom!

Japp Sverige, du har gett mig möjligheter att ta tillvara och utveckla rollen som singelmamma och jag är oerhört tacksam för det, vad jag har lärt och tagit tillvara. Och även fått möjligheten att göra om och göra rätt.

Grattis Sverige på din dag!

Kram A.