Sen sommarkväll här bakom tangentbordet efter en blandad jobb dag. Och en kväll av goda samtal vid köksbordet med de två minsta actionhjältarna. Alltså ibland är de såååå kloka så jag blir alldeles varm i hela hjärtat- dess mina två minstingar! Såklart att det finns dagar då de är i luven på varandra och i mitt tycke mindre kloka och jag är jäkligt trött på dem - men det liksom tar ut sig när dagar och samtal som dessa kommer. Vi lever tight och nära ihop, såklart blandningen blir båda delar. 

Det märks också att sommarlovet är här - dygnet är omvänt för dessa två sjusovare medans jag jobbar på. Strax börjar mina ögon vilja få sömn - då är deras på topp och piggelin.
Och liksom?
Spelar det egentligen någon roll?
De har sommarlov och är tillräckligt gamla för att ta ansvar för tid av vakenhet. Med rummen städade nu ikväll utan påminnelse känns lugnet av sommarlov här och nattugglorna får vara vakna så länge de vill.

Deras städade rum lär också vara de mest ordnngsamma i hela våningen så här med nya köket strax i antågande. Kartonger högt och lågt och fler köksskåp som ska tömmas. Så var det det där med målfokus- de blir bra när det blir klart!

Den strukturerade människorarten skulle kunna säga:
Hur tänkte du där?
Är det så klokt att planera in ett nytt kök mitt i sommaren?

Och vad ska jag svara på det?
Var sak har sin tid och oavsett vad det är så behöver jag vara redo i min känsla och det är jag nu vad gäller kök och tja- då fick de bli i sommar.
Tänker också att tanken alltid är fri och var och en av oss har rätt att tänka vad vi vill- dock är smartast att utveckla tankarna.. Men tanken är fri för oss alla. Däremot att sedan säga i ord- där behövs en exra tanke.
Varför säga något till någon som den inte växer av?
Hittar du inget gott i tanken om någon låt bli orden till den då. Ingen växer av fällande ord medans alla mår gott av friande tankar.

Nu mer recept  oh la la:
I samarbete med smakbox och Planti kan jag tipsa om en gudagod middag som smakade lika gott som värmd från lunchboxen dagen efter. Så superduperbra! Grundrecept från Planti men omgjort eftter vårt tycke och smak. Och det bästa av allt- en växtbaserad rätt är nu tillagd bland våra favoriträtter. Planti Cooking orginal användes som bas. Vilket är en växtbaserad matlagningsgrädde som funkar i all matlagning. Mycket krämig och god!

Nedan kommer recptet till vår nya favoritmiddag- bara att testa!

Pasta med grönsaker i saffran och citronsås

1/2 dl vatten

1 grönsaksbuljong, tärning

1/2 pkt saffran

1/2 tsk florsocker

6 dl Planti Cooking Orginal

1/2 aubergine, tärnad

1 citron saft och rivet skal

1-2 vitlöksklyftor, pressade

1/2 krm vitpeppar

Ett knippe hackad gräslök

Pasta

Tilllagning

Koka vatten på medelvärme. Tillsätt i buljong, saffran, florsocker,Planti Coocking orginal. Rör om och kka upp. Sänk värmen oc låt såsen puttra. Tillsätt tärnad aubergine, pressad citron och rivet citronskal, pressad vitlök och vitpeppar. När auberginen mjuknad något är såsen klar. Rör i gräslök. Häll över såsen på pasta och dekorera med lite gräslök.

Det kan vara enkelt och supergott med växtbaserad mat!

Kram A.