Lång jobbdag för mig idag för att vara dagen innan midsommar. Brukar mer eller mindra vara på tur utomlands på midsommar eller nån dag före. Det känns nästan lite vilset att vara på hemmaplan dessa dagar..
Men jag får glädjas åt mina väninnor som har varma än varmast på Kreta. Solbrända och sommar fräscha som attan vad bilderna visar. 

Vädret idag verkar vara äkta svenskt midsommarväder. Jag frös tom bredvid grillen på balkongen tidigare i kväll. Trädan vajar, ingen ljummen vind och mer kalla droppar en skönt sommarregn. Brr! Känns bra att nyttja dagen till inomhusjobb!
Grillspetten som grillades med en alldeles fantastiskt god hemmagjord vegan potatissallad smakade alldeles superduper men fick ätas inomhus. Även om försök gjordes att sitta ute och äta-Recept på denna urgoda potatissallad får ni imorgon bitti! Kanske kan vara ett tips att bjuda på till midsommargrillningen imorgon! Så håll koll!

Skulle också kunna kalla dagen idag  som en dag av letande. För jag har letat efter nycklar och kvitton som en iller idag.
Och sen, som så många gånger förr, när jag släppte letandet så dök de upp. Nyklarna hade via dotterns hand slagit ro på hennes rum, medans kvittot hade trillat ur ett kuvert och hamnat mellan två ark.
Det där säger mig att man ska låta tiden har sin gång. Inte stressa på i något avseende. Hade jag fortsatt mitt letande hade jag förmodligen hållt på ännu utan resultat...


Pyamasbyxor på promenad- tja..en singelmammas vardag kan vara lite hipp som emellanåt

Medans jag har jobbat, letat och funderat så har mina tonåringar blandat skönhetssömn med spelande och serietittande. 
Kan det vara så att man kan behöva ha tråkigt för att kunna ha kul?
Sen vet jag inte hur tråkigt det är att var barn och tonåring idag med all uppkoppling som ger tillgänglighet till serier och filmer dygnet runt?


Godisspel med smaksensationer!! Kuligt värre!

Överlag så bjuder de sommarlediga veckorna också på tomrum som ska fyllas. Tomrummet av skoldagar. Gemenskap och tillhörigheten som finns där, är liksom borta under sommarveckorna. 

Att som ensamförälder styra upp vettiga aktviteter för sina barn och tonåringar dessa veckor ihop med jobande kan vara ett enormt pusslande. Vettig sysselsättning bör ligga i bägge föräldrars intresse att styra upp. Ofta , iallafall i mitt nätverk drar enastående kvinnor ett sjujädrans lass själva under majoriteten av sommarlovsveckorna vad gäller att styra upp för sina ungar!

Aktiviteter tillsammans med sina ungar behöver inte alltid vara så kostsamma. Jag tror det handlar mer om att börja göra saker tillsammans, på tu man hand.
Det kan vara trevande steg för den förälder som inte tidigare gjort det valet- den förälder som väljer att alltid ha andra med.

 
I ett hav av blommor. Njutbart och god påfyllning!

Här hemma har vi inte direkt någon midsommarfeeling. Kartongerna ligger högt och lågt och fler skåp ska tömmas innan måndag. Men väl har vi allafall kul att se fram emot. Köksregionen kan ju knappast bli värre än nu!
Roligt spelande av godisspel i samarbete med smakbox startade dagen här med översovande kompis för tonårigarna. Alltså herregud-smaksensationer som prutt och spya ihop med god choklad.
Hur är det möjligt??
Blev iallafall kul när ingen visste vilken jellybean smak man skulle få. 

Nu ska den här singelmamman jobba undan lite fakturor och fundera vidare på vad sommaren och kanske midsommar ska bjuda mina minstingar & mig på.

Kram A.