Goodmorning Sweden! Hur har ni det, så här inför stundande helg? Visst är det något visst med fredagar? Att ha orörda lördag och söndag framför sig. En helg imånaden låter jag vara vikt till blankt papper i min almanacka. En övning i att släppa måsten och enbart förlita mig på min känsla. Jag låter den helgen sammanfalla med en barnfri helg. Övningen blir lite mer problematisk att genomföra med ungar runt kring och markservicen som de kräver. Ska villigt erkänna att min övningstid också har naggats i kanterna genom att jag numera har barn hemma varje helg, i allafall ett av dygnen. Och genast kommer jag in på trivsel. Att se igenom barn som inte trivs. Det ligger i vuxenvärldens ansvar att se till att barn trivs. Min egna tid och övningstid har därav fått ruckad på. Så många singelmammor som mig som har det så. Den egna laddningstiden får läggas undan för barn som kommer i kläm. Fasiken vad singelmammor är starka! Åter dagen. Morgonens egen tid är snart passé. Hur trött jag sen än kan vara så, så går jag i princip alltid upp och startar dagen i mitt egna umgänge. Det ger kraft styrka och mod. Öppnar upp för en dag av godare sinnesstämning än annars. Och just lediga sommardagar, gärna i annan miljö än hemmavid får mig att se nytt runt omkring. Nytt som kan inspirera. Jag känner mig priviligerad som startar mina dagar med egentid. Snart är det åter väckning av sjusovarna o h då vet man aldrig hur dagen blir ha ha. En kan vakna på fel sida o h en kan vara lattjo lankan. Vem som är vem idag vet jag inte förrän efter väckning. Gör att vi semestrar och hänger är det inte bara lugna stunder, kan jag understryka. Vi har våra humör alla tre. I bland tänker vi olika och ibland vill vi olika. Precis som det ska vara. Det är det man lär sig jämka av. Och mitt mål med mitt föräldraskap är att få till humana vuxna av mina ungar. Ute relationer där någon är ja sägare till allt och någon annan styr och ställer som det ända riktiga, så att ingen annans tankar och idéer får ta fart. Det skrämmer mig. Herre gud, när inte ens barn får överraska sin förälder i fred utan att någon annan ska styra upp. Tja, dominanta härskare behöver stega undan och öva sig i att låta andras tankar och vilja vara lika viktiga som de egna. Det är som de vuxna som köper katt till hemmet efter sin egna önskan när barn vill ha hund.. Nu dags för dagen och trivsel i solen polen och i havet med actionhjältarna. Njut av din fredag! Kram A.