Är ni bra på att bara slänga ihop en maträtt på det ni hittar hemma?

Själv behöver jag tips och recept för att luta mig emot och också kunna blanda nya ingredienser med vandra. Jag hade aldrig kommit på idén själv att använda parmesanost på annat än pasta- men kolla in receptet nedan. Hade jag inte fått detta recept i min hand hade jag gott miste om en HEEEELT fantastiskt god middag!

Alltså min kycklinggryta i all ära, men när man får fatt i ett nytt recept som ger mer mersmak än min- tja då är det ett pangrecept! Och självklart ska jag dela det med er!!

För kan man få förmånga recept på goda grytor?

Jag tycker inte det, så nedan har ni nu här ett för oss helt nytt recept på kycklinggryta med godaste kryddor i från Santa Maria såklart!

Krämig kycklinggryta

1 msk smör till stekning

700-900gr kycklingfilé

1dl soltorkade tomater

10st babytomater

1dl riven parmesanost

1msk kycklingfond

1 vitlöksklyfta

100gr färsk babyspenat

4dl grädde

1dl cremé fraiche

sal

grovmalen svartpeppar

Tilllagning

Skär kycklingeni lagom stora bitar. Stek kycklingen i stekpannan- de behöver inte bli helt klara.

Skär tomaterna och lägg i stekpannan tillsammans med hackad vitlök och kycklingfond. Häll i grädde, cremé fraiche.

Koka på medelvärme i ca 5 min.Lägg i parmeanosten och låt puttra i ytterligare 10 min. Smaka av med salt och peppar. Precis innan servering lägg i spenaten och vänd i pannan tills de mjuknat lite.

Serv kot ris till.

Superduper gott!!

Testa receptet och njut- kanske kan den passa som söndagsmiddag imorgon!

Kram A.