Det är en speciell dag idag- RIKTIGT SPECIELL!!!  Ordningen blir med dagen helt återställd för vardagsliv och höst lunk.
SKOLAN BÖRJAR! Och med den börjar min minsting gymnasiet! Herre gud, kommer ihåg det som igår när jag själv började gymnasiet. Nervositeten och spänningen i en blandning.
Hur som, min minsting är nog lite spänd hon med. Jag som mamma är mega stolt över hennes insats under avslut i 9:an, som tog henne vidare till det gymnasiet och det program som hon ville!! Och idag står hon alltså där - som gymnast i Lerums gymnasiet!!
 

 

Med bägge två minsta har jag ingen kvar på grundskolan. Det känns super för den här 4 barns mamman. Grattis till mig själv som fixat alla dessa grundskoleår!!

Var sak har sin tid och varje steg till självständighet och framåt anda hos mina ungar påhejar jag. Därmed inte sagt att alla steg de tar är detsamma som jag skulle tagit i samma situation. Men så ska det va. Bara för att de är ens barn kan man inte göra och tycka lika i allt. Men respekten för oliktänkande, den ska finnas hos oss alla!

Efter 10 veckors sommarlov är nu alltså äntligen dagen här! Skolstart är liksom ”ordning och reda pengar på fredag” och det känns super om ni frågar mig! Mindre Mammafrågor, mer isäng i tid. Och de två punkterna behövs större fokus på efter sommarledigheten om ni frågar mig. Kankse fler av er som knner detsamma?

Absolut att det är mysigt att ha ungarna lediga och göra saker tillsammans, men det finns också en ända på det. Efter 10 veckors skolledigt och största delen mammatid känns det super med tid för färdigtänkande av tankar utan att bli avbruten med ordet ”mamma?”. Och det där att göra ”sen”- nu ska mattallrikar och annat plockas undan direkt!  Netflix och övriga kanaler ska också få välbehövlig vila under natt och dag. Ett under att de inte blivit överhettade under sista veckorna..Som vi har längtat efter denna dagen under sista veckan, både jag och kanalerna!

Men nu är alltså dagen och morgonen kommen. Gymnasieskolan öppnar dörren för skolårets elever. Som mamma ska jag hjälpa stötta och peppa dem så mycket jag kan samt stärka dem i självkänsla och eget handlingsansvar. Och det finns mycket att öva på bara i hemmaregionen efter sommaren. Tex vad disktrasan ska användas till ha ha
Lycka till nu tjejer & alla andra skolbarn!! Var rädda om varandra och era skolkamrater. Ni behöver aldrig älska lärarna men försök och var smarta nog och "sno åt er den fackknskap som de är där för att lära ut till er.
Grattis till oss alla föräldrar som lyckats med ytterligare ett sommarlov bland soffhäng kaksmulor och dygnet runt serier på tv:n. Extra stort grattis till oss singelmammor som med flexibilitet kraft mod och kärlek fxar trixar och löser de flesta skolsomlovdagar. Vilket megasläkte vi är!!Idag är vi värda att firas!
Kanske skulle beställa klipptid?

Ska jag klippa mig kort?

Ska det firas ska det ju firas rejält- eller hur, ha ha!

Kram A.