Höst och vardagsrutiner. Jag har listat det jag vill göra och drömmer om, och också satt ungarna på att lista det som de vill att vi gör under hösten. Jag tror att det är ett bra sätt till att få till det vi vill och kan. Våra olika scheman börjar fylla almanackan rejält med skola, jobb och aktiviteter, vilket känns bra. Hemets lugna vrå har fräschats till med ett nytt kök inför hösten. Dock vet ni som följer mig att det inte är riktigt klart ännu, men snart så..

Hur som är trivseln mycket skön här hemma. Vårt nya kök har verkligen varit ett lyft för trivsel och umgänge i vårt hem. Sen har vi det där med ordning och reda och städning varje fredag.. ha ha
Hänger det enbart på mig i det här hemmet som singelmamma??
Tja, ibland undrar jag.. Jag tycker att jag jobbat aktivt och medvetet med att få in tonåringarna i tänket av vi och tillsammans, men just detta med städning av gemensamhetsytor, där flyr de ofta alla världens kos.
Känner ni igen det mönstret?

Helt ärligt är jag ibland superstressad av lika väl att ta tag i städning som ordning plockande på min lediga tid mellan jobbpass. Ibland varken orkar eller hinner jag prioritera städningen av hemmet.
Vad tror ni händer då?
Ingenting vad gäller städningen. Men jag påverkas negativt. Jag trivs inte när det är för mycket stök, efter mitt sätt att se det. Och jag rivs när det är rent utan klet och kladd. Det tänket tror jag bestämt att jag har överfört även på mina ungar, dock har jag missat ett led- att alla behöver hjälpa till..

Jag har funderat fram och tillbaka genom åren att ta till extern hjälp vad gäller just städning varje fredag. Fast jag skulle då välja varj torsdag! Dessa funderingar har stannat vid just funderingar och jag har aldrig gjort slag i saken, Har liksom landat i likaväl ursäkter som att det finns bättre saker att lägga pengarna på och det är för rörigt här hemma. ( nästan som att det behövs vara renstädat för att nyttja städhjälp..) Ja , ni fattar tänket, så korkat! 
Min lediga tid är ju lika mycket värd som mina serietittande tonåringars eller hur?

Nu har jag ihop med just ett hemstädningsföretag, fått nytädning i att ta tag i detta med att låta någon annan städa vårt hem. För mig var detta samarbete en självklarhet och orden och känslorna i texten helt och hållet mina egna. Hade jag bott runt omkring vår huvudstad hade jag direkt bokat och tillhört dem som redan nu nyttjar hemstädning i Stockholm !

Ju mer jag läser ju mer attraktion får jag till att om inte varje vecka, så iallafall varannan vecka, och då torsdagar, få hemmet nystädat. Ekonomiskt så är ju priserna i nuet super för att nyttja detta, tycker jag. När sen jag menar hemmet så tänker jag på gemensamhetsutrymmen som kök, vardagsrum hall och badrum. 
Sovrummen tänker jag att vi alla kan sköta själva. 
Herre gud, hur ska tonåringarna annars lära sig vardagsvett?

Enkelt kan jag visualisera känslan att öppna ytterdörren, andas in den nystädade doften med blomkvasten under armen. För kombon av att sätta en kvast blommor i en vas på bordet när paradvåningen glänser skinande rent, tja den är superduper! Och tänk att kunna njuta av den känslan utan att själv vara helt utdrenerad av svett och stress för att man själv har slitit med trasan innan- de ni!

I nuet tänker jag att jag också belönar mig själv och min tid med att ta bort städ från mitt veckoschema. Jag köper blommorna istället, ha ha.

Jag är supertacksam över detta samarbete som gett mig en spark i baken till att höja attraktionen för dessa tjänster hos mig. På min "to do list" står nu att leta upp och jämföra olika hemstädningsbolag i mina trakter. 

Kanske har ni något/några bra att tipsa om?

Kram A.