Olika vägar olika världar olika liv. Vi är alla olika. Vilka vägar vilken värld och vilket liv är viktigast att lägga sin energi på? Så klart att det är de egna vägarna i den egna världen och det egna livet som är viktigast. Ändå sneglas det kors och tvärs med avund och ogillande på andras vägar. Varför kan jag undra. Tänk så mycket energi som går till tankar om andra som inte ens behöver stämma.. Det tar nämligen energi att tro älta och vara avvis. Det blir energikrävande. Och energi som skulle räcka till steg framåt på den egna framgångsresa slängs liksom bara ut. Jag vet av egen erfarenhet att de där långa mörka vägarna som ger ett kämpande är tuffa. Men livet innebär att vi ska igenom dem. Det är inte för inte det tuffa i livet ger lärdom. När livets väg är tuff, är det kortsiktigt och enkelt i stunden och snegla på någon annan och tänka och tro att dens livsresa är enklare än den egna. Naivt. Det vi ser tänker eller tror är inte den sanns verkligheten. Bortkastad tid och energi. Mer energi istället på hur vackert varje litet grässtrå som kantar den mörka vägen är. Det är då den egna energin och självkänsla stärks. Det är då den gamla betongbron helt plötsligt blir vacker och ljuset kommer fram i änden. Ljuset som var så långt borta och vips så nära att ta sig till. Energi ska läggas där den hör hemma. På det egna! Sen vad det innebär att anta varför någon gör di eller så är ett annat ämne som jag ska återkomma till. Men anta aldrig att jag eller någon annan är sur arg eller glad över något som du inte frågat mig eller någon annan om. Om du låter bli att bjuda in och istället utesluter och antar - förminskas sene gnager världen. Och vem vill det? Trevlig söndag! Kram A.