Igår fredag och kan undra hur många som serverade och åt plockmat ala taccos i någon form?
Ni också?
Taccos är en bra rätt - går att utveckla med en mängd tillbehör beroende på vad som finns hemma och vad vi tycker om att stoppa i munnen.

Efter en vecka fylld av jobbuppdrag- vilket många mer än jag har och också är tacksamma över- är taccos enkel att slänga ihop.

Ju snabbare middagen går att slänga ihop ju längre stund med tonåringarna vid bordet för lite gott samtal innan var och en ska iväg på sitt.

En stund i lugnan ro där man lär sig dela information och tyckande likaväl som känslor.
Vi kan aldrig ha för många goda samtalsstunder med våra tonåringar.


Att sedan som vuxen föregå med gott exempel och bidra med trivsel och glädje utan alkohol. Om alkohol behövs bara för att det är kväll eller helg behöves nog en tankeställare av vuxenvärlden... Goda samtal och lyhördhet i rollen som tonårsförälder går inte ihop med alkohol. 
Som vuxen har jag minnen av alldeles för korkade saker och situationer som skett med alkohol i kroppen under ungdomens dagar.
Varför utmana ödet till att gå i samma fälla igen?

Vi vuxna kan absolut höja godhet och trivsel med alkoholfria drycker så mycket mer! Framför allt för våra tonåringar!! Inget barn vill egentligen se sin förälder påverkad av alkohol. Likaväl vill ingen klok vuxen se sin egna tonåring påverkad av alkohol.
Eller hur?
Så varför då marknadsföra alkoholintag som coolare än no alkoholintag?

Och nej att köra söndagsöppet på Systembolaget tror jag inte på.
Folkhälsan bör vara viktigare än så - eller hur?
Tipsar om en god äpplemust - att servera till kvällsmyset- exklusiv i både smak och utseende på flaska Barn och tonåringar gör som vi vuxna gör inte vad vi säger att de ska göra.
Att säga till barn att man kan köra för att man inre druckit så mycket alkohol, är bland det oklokaste jag hört!
0 tolerans bakom ratten gäller!!
Nix pix nu kör vi lördag pigga och alerta!
Kram A.