I dag en förmiddag i sann företagsanda med diskussion, knep och knåp och spånande. Allt under rubrikerna marknadsföring utveckling och mycket företagande. Att vara företagare och vilja utveckla är kul! Se har vi det där med att marknadsföra sig som företagare, vilket både kan vara kostsamt och speciellt. Och hur gör man för att bli unik i sin bransch eller genre och hur blir man eftertraktad? En härligt god och givande förmiddag har förlöpt helt enkelt!

 Gruden ligger naturligtvis i produkt/tjänst kontra målgrupp. Därefter börjar det riktga arbetet.
Kan det vara så 2019 att själva produkten 2019 inte behöver vara unik utan det är istället relationen bakom som behöver vara personlig?

Det finns liksom inga rätt eller fel här. Men för gudskull tänk till vad internet, social plattformar som facebook youtube och instagram kan ge innan ni dömmer ut dem av rädsla. Såklart att det går att bli en slags motvals kärring och inte använda kanalerna. Som privatperson kan du då gå misste om mångt och mycket vad gäller produkter tjänster som marknadsförs kanske nästan enbart i våra sociala kanaler. Snackar vi företagare emellan och året är 2019, du är företagare och vill nå fler och rätt personer med din produkt och tjänst. Japp då bör du nog tänka om och ett varv till om du inte anser att de sociala kanlerna är ett grymt verktyg i detta avseende!

Så klart det finns mer än nätet att marknadsföra sig på. Själv har jag bilen sen flera år stripad med min logga. I en snar framtid finns just ett mål av upptadering av bloggen. Och i smaband med det spånar jag hej villt hur jag skulle kunna göra den uppdateringen som en kul happening som också får fler att faktiskt hitta hit till bloggen. Så lägligt att kunna skriva denna text ihop med ett företag som just arbetar med att plocka fram personliga produkter med tryck.

Ett gäng hoodie och tröja med tryck att inte bara bära själv utan också förära de som under alla år med bloggen har backat upp mig, hjälpt mig och varit mån om att bloggandet ska fungera! Klart dessa personer skulle vara värld en sådan hoodie!! Ni vet de där som i allalägen visar att de tror på mig och det jag gör!
Själv skulle jag nog också designa en snygg jacka med tryck eller brodyr att dra över hoodien till mig själv. Förmodligen de grå höstvädret idag som fick den jackan att bli viktig ha ha . Usch- jag avskyr att frysa!

Vidare eftersom jag ofta i olika samanhang poängterar vikten av det egna skrivandet, så skulle ju en mindre anteckningsbok med unika pennor med tryck att hänga på, vara något jag mer än gärna skulle vilja ha möjlighet att dela ut till mängder av människor. Framför allt våra ungdomar. Med min stjärnlogga blir anteckningsboken och pennan inbjudande till användning.

Ni vet att skriva ner sin tanke är att befästa den och vara ett steg närmare att göra den möjlig. Med bloggannelieeng i guld och stjärnor skulle boken också ge en slags stjärnstatus till var och en. Bok och penna skulle därmed tänker jag, få dels en slags viktighetsgrad i att användas och skriva ner sina tankar i , dels bära med sig för att kunna just skriva ner det som kommer tanken till. Var som helst och när som helst! Att skriva läsa och befästa det som vi själva tänker ger utveckling och möjligheter. Jag älskar verkligen det arbetssättet! Såklart att jag själv är en slags referensprodukt av detta där jag är idag i bloggandet och allt annat!

Ur marknadsföringssynpunkt en kul möjlighet att sprida mig min logga och det jag tror på och vet fungerar, vidare till fler. Just detta att det finns ett syfte med vad block och penna kan ge tror jag är en suverän ide att få till! 

Det ger möjligheter och också en personlig trovärdighet från mig till mina följare och mottagare. Ibland kan fundera på hur många anteckningsböcker jag har gjort slut på genom åren ha ha.

Nix pix mina vänner. Nu släpper jag spånandet och bloggandet för idag. 

Kram A.