Läskigaste dagen på året, tja det är visst dagen idag numera. Men vet ni när jag var lite. Fanns inte dagens firande hjärta i Sverige. Tror inte ens jag hade hört ordet halloween. Inga läskiga utklädnings och inget bus eller godis. Vet att jag iallafall i tonåren visste att det firades i USA. Mina ungar däremot har varit utklädda och gått på halloweendisco alla fyra. Nu däremot är de lite för gamla för det . Men Liseberg och skrämselskogen är värt ett besök för dem iallafall. Det känns nästan som om jag är uppväxt i ett annat århundrade när jag tänker på att kommande helg under min barndom var helt öde. Ingenting var öppet, då menar jag u handlingsväg. Varenda affär och kiosk var tokstängd. De dödas helg liksom och de döda skulle hedras med krans och lykta i tysthet. Förresten blomsteraffären vid västra kyrkogården var öppen. Finkläderna på i trotsande av kylig väderlek. Som jag har frusit under som barn denna helg. Föredrar dagens mer lättsamma firande och småbarnens utklädnad till små söta bus eller godisspöken. Mysigt att få bli ”skrämd” av släktens minstingar, när mina egna har vuxit ifrån maskerad klädnader. Visst är de söta dessa små spökungar? Kram A.