Får en påminnelse bild på facebook denna morgon. Inget unikt i sig, då dessa påminnelsebilder från historien har blivit nästan till vana att få upp. Hur som tar jag med mig bilden in i min morgon reflektion 5 år tillbaka vara det snö och vinterkyla vid denna tidpunkt . Det känns som om bilden bilden visar på förändring. Under min minstings 15 år har vädret blivit tempersturmässigt varmare. Fortfarande är tjockaste vinterjackan något för varm. Sen kommer nog kylan mer ordentligt i januari och februari , men så här års finns det skillnad Liten har blivit stor och är mitt i tonårshormonssprutans snurrande ljust nu. Det flickaktiga är mer historia och min minsta är en ung fin tjej som kämpar på med skolan. Under hennes 15 år har också digitala verktyg och serier blivit ett verktyg dygnets flesta timmar . Från att serier sågs med ett avsnitt i veckan till att flera säsonger plöjs i streck. Dygnet har fortfarande endast 24 timmar och innebörden är att serietittande är i konkurrens till allt Md den reflektionen tackar jag facebook för påminnelse från historien. Glad att jag tar mig tid för reflektion och jag ser årets julklapp som ett av av de bästa verktygen ever. Mer mänsklig närvaro i nuet! Hörde någonstans att 92% av alla över 11 år har en mobiltelefon. Och i det ligger mycket. Inte har många har en telefon att enbart ringa med . Årets julklapp är bra ligger i tiden och ger oss alla möjlighet till övning till ett att få tillbaka medvetenhet och delaktighet i nuet För en del kan den övningen vara läskig. Att erövra sitt eget nu. Det är som vilken beteende förändring som helst och kan bli en prövning. Att stundvis samtala med varandra kan leda till oväntade resultat när vi lär känna mer av oss öga mot öga och inte i med ögonen i en telefon. Relationer blir till skilsmässor, vissa människor vill inte släppa telefonen. Att vara gift är ingen trygghet till förändringens makt. Det har det aldrig varit. Otrohet kan tex alltid komma emellan . Men också blir de som tar tillvara årets julklapp som ett gott verktyg till bästa övning, de bästa överlevarna av ett gott övertagande av nuet. Tillbaks till basic och vi ser varandra i ögonen igen.! Kram A.