Mycket jobb denna veckan och lördag är inget undantag. Uppe i ottan för att få undan. Längtar faktiskt efter sovmorgon. Men håller den längtan till just längtan och sätter den inte som mål. Glad förresten av att vara en kaffedrickare när morgonen är lika mörk och grå som eftermiddagen. Kaffet får Meg arg piggna till.. Mildare utomhus än normalt sa de på tv igår men också att det är mindre ljus. Jo tack, det känner vi av! Om en månad vänder det iallafall. Vilket ska bli superskönt! Igår trodde jag näst intill att dottern växte fast vid bardisken. Heldags pluggande en ledig skoldag. Grymt! Reflekterade sedan över just det där ordet prioritet.. Hur att prioritera sitt liv. Vi släpar här. Det anses mer rätt att gifta sig för giftandets skull än att leva ett skönt liv som singel. Att leva nöjd som singel och kunna prioritera sig själv tar sitt tag. Och jag har jag jobbat mig dit! Prioritet frihet. Den friheten finns inte för dem som gifter sig. Två är inte ett , två är skapade olika, två tycker och tänker olika. Om det inte märks är det minst en av två som lever på låtsas, kanske formaterad av gamla teser att det ända rätta är äktenskap. Bara en tidsfråga innan den som kvävs återtar gamla beteenden. När frihetskänslan tar fart kommer otrohet och annat som sopats under mattan tillbaks. Tragiskt men sant. Lika sant som att ett singelliv där man är tillfreds ger skön frihet. Prioritet i livet är att hålla sig till det som är viktigt på riktigt. Och det finns alltid fler och nya steg att ta än de vi tidigare tagit. Glad att tjejerna stegar sig i självständighetens anda och inte slänger bort tid på att trona efter att förhållande är det ända rätta levernet. Eller att ledig dag ska gå till nöjen istället för flit för längre sikt. Kram A.