Får man tycka att saker och ting är fula?
Absolut!
Men efter tyckandet och känsla av att något är fult så kommer man alltid längre på att fokusera på motsatsen, det vackra!
Hur något fult kan bli vackrare och hur man själv kan ta ansvar och i ett högre syfte göra världen vackrare. Vilket inte görs genom dominans och styrande, utan sker genom att se hur andra påverkas! Ni vet, smarta är också de steg som gynnar andra och inte en själv, och man själv får mer tillbaka ändå av det tänket.

Otrohetens iskalla ego vindar kommer aldrig skapa godare för världen. I stället kommer även de inblandade bli varse när vindarna styr med orkanstyrka åt deras håll.

 Men alltså ni, detta är bland det fulaste jag vet- en kal adventsljusstake.
Så kall och utan personlighet och värme. En vit sådan i vit miljö och det är som om vinterkylan går utifrån och in. Det blir liksom ingen kärlek och hjärta som känns.
Värmen och välkomnandet för alla försvinner med stakens kalhet.

  

Det är som om den kala ljusstaken ger påminnelse om kyliga vindar där egot styr i riktning mot att dominans och styrande över andra människor ska vara det rätta istället för god kommunikation och alla människors lika värde.
Lika fult som det är att låta sin dominans styra över folk och fä, lika ful och kall blir den kala staken.


Men sen så med lite stegande i personlig utveckling där egot sätts åt sidan och verkligheten ses i ett högre syfte. Då kan värme och kärlek träda i kraft och handlande ske efter det. Ni vet när näsan inte läggs i blöt i det man inte har med att göra och orättvisa mellan barn inte sker .
Då kläs staken till värnade symbol och sänder ut den värme och kärlek som finns och handlas efter
 för alla.

Den fula kala staken blir så vacker med värmande pynt och lyser som en symbol som ljuset i mörkret. Vacker i sin ståtlighet är den nu en vägvisare om att allt och alla, alltid kan utvecklas till det bättre och vackrare.

Där egot styr känns och syns de iskalla vindarna igenom lampljuset, medans där egot backas och godheten styr, där lyser staken värmande och vackert!

De handlingarna och den staken är också det vackraste jag vet!

Kram A.