Luciamorgon med stämningsfull musik från tv:n ger upphov till minnen av många luciatåg genom åren. Med fyra tjejer har det varit flertalet luciatåg på dagis och i skola. Som ensamstående mamma var det inte alltid som den tidiga luciamorgonen med välstrukna lucialinne lysande kronor bara var njutfull.. men njutit har jag sedan gjort av de olika luciatågen genom åren. Porthälla gymnasium Lucia 2013 och jag var en mycket stolt mamma! Mycket stämningsfullt var också att i kyrkan få lyssna och se det välsjungande luciatåget med ” min Lucia” i spetsen. Numera är de tidiga luciamornarna med fix och trix för att få allt klart , förbi. Fortfarande tycker jag att Lucia är en ljusens högtid som behövs . I år njuter jag av levande ljus kaffe &!Lucia från tv:n som stämningsfullt lyser upp mitt vardagsrum. Jag tycker att luciahögtidens tradition är fin och lyser upp i vintertiden. Stämningsfullmusik och levande ljus är vackert och fyller ett behov. Kram A.