Jag ser på melodifestivalen sedan barnsben. Har alltid gillat den musiktävlingen och glädjen den sprider. I går fick jag en mer tveksam inställning till programmet. Det handlar inte om musiken och låtarna. Det handlar om hur vuxen världen agerar mot varandra. Jag har aldrig förstått vinsten av att göra narr av, sätta sig på eller låta bli att stötta den lilla människa. Vad är det som saknas i medmänsklighet empati ödmjukhet och självkänsla när handlingar av den arten sker? Om du nu ganska nära in på en tävling blir diskad, så inte fan är det någon rolig historia för den diskade.. Oavsett varför kan de flesta av oss enkelt räkna ut att det påverkar personen negativt. I år har vi en diskad artist i melodifestivalen. Media skriver artiklar med om och varför. När det skämtas om berörd person inför miljontals publik, ställer jag mig direkt i ledet till att undra hur alla inblandade i melodifestivalens program tycker att det är ok? Blir det verkligen roligt att skämta OM någon som ligger ner? Är det att ta vuxenansvar? Läser i tidningen idag att skämtet var satt innan diskningen och man valde ändå att ha med det. ”Han tål säkert det” Men är det inte fint så säg? Ett program som har en mängd tittare i väldigt låg ålder.. vad lär då vuxenvärlden dem? Att det är ok att skämta om någon som ligger ner för att man TROR ATT DEN PERSONEN KLARAR DET???? En intervju på tv i Malou efter 10. Jag berörs . Någon annan är tvungen att känga till på instagram .. Vi är alla olika och uppfattar olika saker och olika personer olika. Men att inte förstå i orden som sägs och kroppsspråket som talas att situationen påverkar den berörde negativt, är märkligt. Ännu märkligare handlingen att känga till.. Textraden ” Kärleken är vacker, människan är ful” sagda av Thorsten Flink.. Idag är de mer sanna än bara en textrad... Tyvärr! Kortsiktigt tänkande är mer oklokt än långsiktigt- inget nytt. Att skämta om, känga till någon som du med ditt förnuft kan förstå inte har det så lätt, är ett kortsiktigt handlande. Det är att trampa på någon som ligger ner och inget som gör gott vaken för dig själv eller någon annan. Jag tror på att Miraklernas tid inte är förbi. Miraklernas tid lever än. Låten ”Miraklernas tid” finns att lyssna på och ladda ner på Spotify med diskad artist. Gå in och lyssna på det kraftfulla när texten och orden är sjugna av inlevelse. Revanschera och jag reser mig igen, kraftfulla ord att förstå kanske endast av dem som själva legat ner. Tänk om .. fler lyssningar på Spotify än någon annan .. då lever miraklernas tid än och den som låg ner får sin revansch. Det är också det vi ska lära våra barn. Stötta den lilla utsatta den liggande. Idag vindar det rejält i vårt land . Låt det blåsa medvind för någon som behlver! Ditt bidrag till det är aldrig för litet. Våga vara en vägvisare för den yngre generationen hur att betee sig mot den som inte har det lätt. Kram A.