Det dä med att starta våra mornar i lugnt tempo samtidigt dugg som vi går mest skjuts in i dagen. Inget nytt och många är tipsen som slåss om oss. Powerwalk på fastande mage, reflektion i stillhet, yogatimme osv Hur får man då till ett varaktigt resultat i att starta dagen på bästa sätt för just mig? Jag tillhör skaran som har testar det mesta för en bästa morgonstart. Genom testande har jag också kunnat sortera bort mycket som inte är för mig i min morgonstund . Jag tillhör dem som av naturen är seg på mornarna. Jag har otroligt svårt att få till steget ur sängen i tidig morgon. Detta fast att visionen finns om att starta dagen tidigt med aktivitet som ger lugn och gratis skjuts och gott sinnestillstånd in i dagen. Om jag då vill- varför får jag då inte till? Stred. Stress. Stress. Stress. Stress. Stress. Stress. En timmes morgonaktivitet kan många morgnars vara alldeles för långt för mig. Och det även om att jag vet att det ger mig gott resultat. Den tiden ihop med morgonsim och tid att passa gör att jag blir stressad bara jag tänker på aktiviteten. Och då avslutas den också . Så många morgon aktiviteter som avslutas på det sätter för mig. Men så nu- en fem minutare för varje del och min morhon har ett helt annat lugn än tidigare . Jag såg ett klipp på tv och blev fast . Det var liksom detta jag sökt och behöver! Idag ligger jag medvetet och väl kvar i sängen när klockan ringer UTAN att fokusera på att jag måste stressa upp. Istället lägger jag fokus på ANDNINGEN, mindfulness. 5 minuter. Efter det toa och på med morgon tv:n på och yogamattan fram. Fem minuters motion i det som kroppen behöver . Stretchövningar armhävningar eller what ever. Och därefter 5 munters medvetenhet som spegelövningen läsa affirmationer eller annan givande text bok som stärker mitt innersta jag min självkänsla själv bild 3 fem minutare av varje M- Mindfulness, motion och medvetenhet och en kvart senare är jag redo för dagen på ett unikt sätt som aldrig förr. Även om mitt Gevalia kaffe smakar gitt så smakar det superb numera efter dessa magiska 5 minutare. På något sött tar dem inte någon extra tid och därmed känns ingen stress. Så tacksam att jag hittade detta och lugnet i mina mornar. Alltså att legalt kunna ligga kvar när klockan ringer och som bonus gör fokuset på andningen något magiskt. Steget upp ur sängen är så mycket enklare än tidigare!. Mina fem minutare ger mig det jag vill i den tidiga morgonen!