Att känna sig frisk och fräsch i dessa influensa och coronatider, kan det göra oss friskare? Löpet nyheter tidningsartiklar tja, överallt nås vi i nuet av Corona visumets framfart. Så klart att det för med sig en slags orolighet hos många av oss. Corona verka ju fara fram med vindens hastighet. Ju närmare det kommer oss själva ju oroligare blir vi. Runt10 fall konstaterade i Sverige varav några av dem i Västra Götaland och Göteborg. Det känns lite sådär.. Va kan vi då göra för att mota Olle i grind. TVÄTTA HÄNDERNA OFTA OCH VÄL MED TVÅL OCH VATTEN FLERA GÅNGER OM DAGEN. Börja med att skölj av händerna väl med varmt vatten. Ta sedan tvål och tvåla igenom varje finger väl sedan handflata och utsida hand. Uteslöt gemensamma handdukar. Använd gärna engångsswrvetter istället att torka med. Undvik att peta sig själv i ansikte och ögon. Tänker jag efter så är detta egentligen samma rutin som sig bör i ” vanliga influensa och kräksjuketider” så här års. Sen är det bara att hålla koll på fakta och rekommendationer som kommer från folkhölsomyndigheten. Släppa oroligheten och jobba med lugnet. I perspektiv till Corona så skövlar ju vanliga influensan sina offer varje år. I Sverige knappt 500.. För att påverka friskhetskänslan inombords har jag testa sk brun utan sol eller som den yngre generation kallar ” att busa sig ” Helt klart är att det finns olika produkter på marknaden som ger helt olika färg och lyster. Alltså jag har i alla år älskat att vara brun och solbränd. Och jag har genom åren exponerat mig väl under solen. Not so good visar det sig numera! Att kunna känna sig sommar fräsch utan att sluta på huden under solen. Det är liksom 20- talets grej! Bättre sent än aldrig nu är det min tur att checka av denna marknaden. Jag har hållit mig till ansiktet och dekolletaget . Och färgen jag har nu superduper!!! Alltså det gör sååå gott att i den tidiga morgonen se ett faktiskt fräscht ansikte än ett vinterblekt. Friskhetskönslan inombords påverkad mycket gott! Återkommer mer i ämnet om produkter och rutiner. Så klart gör inte detta mig varken friskare eller mindre mottaglig för influensa kräksjuka eller Corona. Men känslan av att känna sig pigg och fräsch gör iallafall mycket mycket gott!! Kram A.