Nu när vi är hemma så mycket pga av Coronatiden som är, blir det på något sätt mer behövligt att vädra och få in friskluft för mig. Det är som jag bär på en känsla av att luften inomhus tar slut annars.

Jag sover för öppet fönster och öppnar gärna på vädring i gemensamhetsytor så fort jag får tillfälle. Medans tonåringarna stänger igen så fort de kan..

Ett öppnande av ett fönster eller balkongdörr ger god påfyllning. Det blir på något vis friskare och fräschare hemmavid så fort frisk luft kommer in, tycker jag.

Genom tidigare erfarenhet av styrelsearbete i en tidigare  bostadsrättsförening vet jag vikten av flödet på in och utluft. Det ena utesluter inte det andra. I de fall de gör det är inte ventilationen rätt inställd!
God ventilation reglerat och styrt till att vara för oss alla!

Jag är oerhört glad och tacksam över mitt nyrenoverade kök som innebär att matoset numera inte känns i övriga lägenheten. Min gamla köksfläkt satt nog på plats mer för syns skull än vad den sög upp osandet av matlagning.
By the way är just matos från grannar någonting jag verkligen ogillar. Ni vet när man liksom känner osandet av maten som grannen lagar genom väggarna. Usch och fy, så vedervärdigt! Doft av matos kan få mig illamående!

  

Bra ventilation och bra luft är av vikt, inte bara i tiden som råder nu.
Därav finns det lagar och förordningar som styr detta. En fastighetsägare har ansvar över att att se till att luften i lokaler och hem som vi människor vistas i är bra och ofarlig. 
Visst är det helt fantastiskt egentligen?!  
Vi "vanligt" döda behöver inte tänka på det utan ansvaret av vad som är god ventilation har ett regelverk. Därav var det också en självklarhet för mig att skriva denna text i ihop med ett företag som erbjuder kvalificerade besiktningsmän för just ventilationsbesiktningar. 
Text ,ord och tankar är som sig bör mina egna.

En fastighetsägare måste genomföra OVK-besiktning av sina ventilationssystem. Denna besiktning måste också utföras av en behörig besiktningsman, för just det ventilationssystem som finns i fastigheten.
Ingen i vårt land behöver alltså vara orolig för att luften inte är ok i de lokaler som vi rör oss i. 

 Frisk luft kan i det vanliga livet ses som självklart. 

Utan ansvaret hos våra fastighetsägare kanske det inte hade varit det..?

 

Fast att jag har god ventilation här hemma kommer jag att forsätta vädrandet. Till mina tonåringars förtret, ha ha
Och nej jag vet att luften inte tar slut här. Men den sköna fräscha känslan behöver sina olika påfyllningar. Och just ett öppet fönster ger den påfyllningen.
Gärna nypolerat sådant också..!

Take Care!

Kram A.