Långfredag. Årets längsta fredag skulle man kunna kalla dagen idag. I år tillhör den också en lång väntande tid.. Ansvarstagande är i år att hålla sig hemma!!! Att bjuda in till kalas är som att måla fan på väggen i sitt egna hem och på sina gäster!!! Det sägs klart och tydligt att vi ska HÅLLA OSS IFRÅN SOCIALT UMGÄNGE MED MÄNNISKOR SOM VI INTE BRUKAR TRÄFFA!!! För att låta bli att utsätta andra ÄR DET AV VIKT ATT LÅTA BLI ATT BJUDA IN OCKSÅ!!! Vi är i en tid där beteendeförändring är i fokus! Kryphållsletare behöver tänka om och göra om rejält. Det beteendet bidrar mörkt till historien exakt på samma sätt som otrohetsmakare gör. När de beteendena går hand i hand finns det att göra! By the way har jag fött barn på långfredagen. Funkar ypperligt. Då för snart 28 årsedan var det mer likt mina barndomspåskdagar då allt var öde och tyst på långfredagen. Fram tills nu har mer och mer varit öppet. Långfredagen har varit som vilken dag som helst. Kanske Blir Corona en vändning. En dag med tid för eftertanke och reflektion kan vara dax att gå tillbaks till. Långfredagen har en historia... En historia som berättats och skrivits ner många gånger. Så klart vi får välja vad vi tror på. Men att lyssna ta till sig och titta på sitt egna beteende. En aktivitet som ger och gör gott för alla! Och visst skulle väl vi klara oss en dag per år utan handel och annat kommersiellt? En dag att stanna hemmavid i hemmets lugna vrå? Eller varför inte en stunds eftertanke på kyrkbänken? Jag tror våra kyrkor och det arbete de bedriver behövs nu mer än någonsin. Fantastiskt i tiden är tekniken som gör det möjligt att spela in påskens högmässor, så de kan nå ut trots att de flesta kyrkor är stängda idag! Jag tittar upp på min fina hemkommuns kyrka. Det finns godhet det finns ljus och det finns hopp. Men just idag behövs dagen i lugnan ro ta sig tiden till att vara i eftertanke . Hur kan jag vara en godare medmänniska? Hur kan jag ta ett större samhällsansvar? Frågor som alltid ligger i tiden. Jag har min tro inom mig. Take Care! Kram A.