Söndag 17 maj 2020 Norges nationaldag. En firandes dag i vårt grannland och norska vänner.
I år ett annat sorts firande..Inget tågande och inga folksamlingar.  Men vet ni jag tror att de fixar den   eniga känslan för sitt land ändå. Hör på tv att klockan tolv idag kommer hela Norge sjunga nationalsången! Fantastisk! Det ger en styrka och ett tillsammans att klart och tydligt tala om att alla tåg och fysiskt firande som förr är avbrutna, men centralt istället uppmana alla att ändå skapa känslan av tillsammans genom att sjunga sin nationalsång vid samma tidpunkt!
Om några veckor är det Sveriges nationaldag.
Hur vore det om vi snodde idéen ?
Jag skulle absolut med stolthet vara en del som då skulle ta ton i mitt egna vardagsrum och sjunga för mitt land! Ett sådant arrangemang skulle ge möjlighet till mer tillsammanskänsla ihop med tro och hopp i all ensamhet som inuet råder i vårt land!
Jag tillhör dem som i dessa tider glädjs genom tv:ns olika arrangemang. En stor tacksamhet för tv:n och dess kanalaer och ideeeskapare!
Jag riktigt går och längtar efter att Lotta på Liseberg ska dra igång sina allsångskvällar som i år verkar få ett högre syfte en någonsin- Att ge underhållning och glädje för så många som möjligt som sitter själva i tvsoffan!
Oj, vad jag ska sjunga till det programmet i år ( till mina döttrars förskräckelse ..) men vet ni, det struntar jag i- de har hörlurar, ha ha.
Jagtror att vi är många som behöver den glädjen och tillsammanskänslan som jag är övertygad om att Lotta på Liseberg kommer vara superduper på att skapa i var mans vardagsrum.
Hur vore det med nationalsångs sjungande med Lotta den sjätte juni från tv:n, där vi vid ett och samma klockslag tar ton tillsammans med henne i våra vardagsrum?
Tillsammanskänsla som ökar ihop med tron kraften och styrkan som vi behöver i vårt land.
Vi behöver nytt och glädjande från tv:n i dessa tider!

Jag tycker att så många privatpersoner företag och arrangörer jobbar på fantastiskt genom att utveckla annat än det som varit. Så många som låter bli att leta kryphål utan istället lägger sin enrgi på att skapa helt nytt efter de förutsättningar som ges idag.
Men så finns det just kryphålsletare som utmanar..! 
Både bland företagare, arrangörer och privatpersoner finns de som liksom inte kan acceptera, konstatera utan är så fast i gamla mönster att de måste leta varje möjlighet till att få fram hålen som går att ta sig förbi vad myndigheterna säger åt oss att göra. 
Hur är det möjligt tänker jag? 
Varför vill man kortsiktigt enbart se till stunden sitt egna ego med stor risk att kunna vara en del i smittspridningen? 
Varför vill man istället inte ta ansvar för många och i ett högre syfte? 

Naturen gör gott för kropp och själ, fint är det gröna så här års- gratis att njuta av också. Friffullt och stor möjlighet för umgänge med säkert avstånd!

Nej, Vi drar inte ihop till fester sammankomster och arrangemang denna vår och sommar! 
För allas säkerhet- eller hur? 
Utmanar vi detta nu kan sommaren komma bli ännu snävare än vad som angivits hittills... 
Vilket vi är klokare än så att låta bli, både du och jag, eller hur?

Glad förresten av att åter kunna använda min gröna secondhand jacka om än att det är gränsfall- fröken väder vi behöver mer värmande sol nu!
Take Care!
Kram A.