Måndag och ny vecka. Coronatiden fortsätter och vi har liksom vant oss. Eller..? Reflektion efter daglig powerwalk igår är faktiskt att ungdomarna som jag möter är bättre på att hjälpas åt att hålla avstånd till mötande än vuxna. Är det inte märkligt..? Eller är det då att många av våra ungdomar är klokare än vuxenvärlden..? Tänker att jag kör lite regeltänk : om vi går i bredd på trottoaren och det kommer mötande ändrar vi och går istället på led . Leder går på sin kant mötande på sin. Hur svårt kan det vara?? Ingen ska behöva, som jag har fått göra - senast igår, gå ner och gå ner från trottoaren och gå mitt i vägrenen för att en del människor i bredd inte bryr sig om att hjälpas åt att hålla avstånd. Mer övning av detta självklara hjälpas åt behöver övas av vuxenvärlden i mina kvarter. Gör om gör rätt! För visst är det väl ändå så att vi alla vill hjälpas åt i dessa tider? Sen kan jag förstå att vi har frihet under ansvar i vårt land som tolkas lite olika beroende på vilken situation och bakgrund vi har. Men hur som är vissa regler klara och tydliga: AVSTÅND På 1-2 meter gäller för oss alla att hjälpas åt att hålla till varandra!! Kommersiella som privata gippon som riskerar att bli mer än 50 personer är idag något som vi ALLA måste hjälpas åt att bjuda in till samt att låta bli att delta i!!! Många branscher går på knäna i nuet inte bara handeln, är en blänkare att förstå! Idag möter jag generationen under mig som berikar mig med många kloka samtal funderingar och agerande. Jag känner mig väl priviligerad som har flertalet ungdomar i min närhet! Heja ungdomarna i vårt land ni är klokskap och framtid! Take Care! Kram A.