Nämen god morgon på er! Långhelgen fortsätter och hur vi tar den tillvara är såklart upp till oss själva, så länge vi håller oss inom lag och vad myndigheterna säger i dessa omständigheternas tid. Fören del är det kanske mer eller mindre helg och ledigt flertalet av veckans dagar just nu pga av permitteringar . Nog så viktigt att hålla rutin och jobba med tillvaratagande då tänker jag. Jag väljer själv att starta lediga dagar tidigt. Oj vad jag har ordat om det! När jag jobbar mycket utanför hemmet som den perioden jag är i nu, då behöver jag varenda vaken minut i mitt egna liksom. Det ger mig andrum och ro . Och alla behöver vi ro, eller hur? Njuter tidigt av morgonkaffet med balkongdörren öppen. Fridfullt innan bilarnas ljud tar överhand när staden vaknar. Vill tillägga att det absolut INTE är något som jag störs av. Att vara centrumboende är ett väl medvetet val som jag trivs med. Däremot finns det i nuet några frågetecken som jag kan tycka är märkliga och som irriterar i centrum! Vår lilla park - vår oas i centrum har blivit ett slags tillhåll. Alkoholhaltiga drycker intas under dagen och nedskräpning av cigarettfimpar är nu enorm. Man ställer sig också och urinerar mot gamla Tingshusets vägg.. Äldre blir näst intill bortkörda av dessa människor.. Denna oas är fin för gammal som ung att sitta ner och ta del av fina växter som planterats av Växtrum. Själv har jag genom åren lärt mycket om gamla Lerum genom att sitta ner och samspråka med kommunens äldre invånare som gärna sitter ner där en stund. Men nu alltså- en invasion av andra som gör att äldre inte kan nyttja denna oas. Andra som inte bor i centrum. Påpekar att det INTE är ungdomar! Hur får vi bukt med detta undrar jag? Det finns andra bänkar mer avsides dit äldre inte tar sig, som de andra har suttit tidigare . Då har det funkar bra. Numer är det INTE längre möjligt för en vanlig god samhällsmedborgare att vila benen i denna oas. Hur Får vi tillbaka denna möjlighet? Hur kommer det sig att att polisen inte kör här dagtid och kör bort och ger plats för de äldre? Jag förstår verkligen inte! Köpte några nya planter hos torghandlaren här på vårt torg. Skön känsla det för med att plantera och fint blir det också. Min balkong min oas mitt extra rum så här års. Med små hjälpmedel som med lite växter blir den mer inramad och skön att även starta dagen på. Ha nu en fin lördag! Take Care! Kram A.