Ibland förvånar jag mig själv. För ett ögonblick tas en energikick tillvara och nytt oplanerat trycks in och hinns med emellan i dagen.
Det är väl det som innebär flexibilitet och som sätter pricken över i:et många gånger...

I går blev det spontan bak. Inte mer märkvärdigt än en traditionell tigerkaka. En favorit bland sockerkakor sedan barnsben. Såklart att mormors gamla bakbunke och avlånga form passade bra till det traditionella receptet som jag bjuder på nedan.

Visst är det väl ändå lite somrigt att spontant slänga ihop en sockerkaka sisådär & känna doften av nybakat lagom till eftermiddagskaffet?
Som om jag speciellt dricker kaffe just i eftermiddagen ... har mest kaffemugg tillhands under en hel arbetsdag ..

I vilket fall nöjd och belåten, och också något förvånad av att från ingenstans få till ett bak.
Gott blev det också.
Passar fint till strandfika idag i solskenet.
Sno receptet och släng ihop du med och glöm inte en fika paus i solen till! 

Recept Tigerkaka

200 gr rumstemp smör
ströbröd & en klick smör till formen
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl mjölk
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Smörj & bröa formen
Vispa smör och socker poröst.
Rör ner ett ägg i taget.

Blanda mjöl bakpulver och salt och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken

Lägg 1/3 av smeten i en skål och blanda i kakaon där. Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.

Lägg hälften av den ljusa smeten i formen. Fyll på med den mörka smeten och därpå resten av den ljusa.. Dra med en gaffel i för mönster.

Grädda i 175 grader i undre delen av ugnen i ca 1 timma.

Take Care!
Kram A.