Jag tillhör grupperna morgontrötta och kvällspigga. Det spelar ingen roll hur många gånger jag försöker vända om från det. Jämnt, oftast och återkommande är jag trött på morgonen och får mina energikickar efter kl.22. Och försöken med att vara energifylld under morgontimmarna tja, de är många...

  

Livet har dock lärt mig mina knep- jag vet ju så väl hur bra jag mår av att ta till vara mina dagar istället för att sova bort dem. Alarmet ställt i tidig morgontimma och jag startar mina dagar med 3M, 15 minuter som du hittar HÄR 
Ger much more bättre resultat än morgonsömn!

Kaffe, citronvatten och reflektion ingår också i min morgonstart. Läggdags kl.22.

Ovan är mina utgångspunkter för att få mina dagar att bli bättre och bäst. Även om sista punkten är svår och att leva med tonåringar inte alltid blir som man tänkt, så har punkterna kommit till av erfarehet och reflektion över vad de ger med respektive utan dem.

Jag vet hur det är att ha en kropp som alltid liksom vill vända på dygnet. Jag vet också att vissa fasta punkter, rutiner passar mig. De får mig och min kropp att tillsammans få ut mer av mina dagar än utan. Men rutiner är inte bara kul. Fråga mig! Kan kännas fasta och inlästa. Men som sagt kan också leda till ett önskvärt resultat. Det vet jag av erfarenhet som vuxen.Som att välja mellan pest och kolera. Inget jag förstod som ung. Men numera vet jag att det är så mycket bättre att lägga fokus på mitt önskvärda resultat än just valethur att ta mig dit.

 

När jag ser min sommarlovströtta tonåring vet jag i mitt inre att orda min erfarenhet inte ger attraktion. Det jag säger är från en mors mun och har inte samma dragningskraft som kompisarnas ord.

Det kan tyckas synd . Jag vet ju av erfarenhet.. Att den som lär bra saker tidigt får mer ut av livet är också värt att lägga till.
För visst är det väl så?

Men om mognadsprocessen inte är där så är den inte. Jag tystnar istället mitt ordande. Lägger över attraktionen på matoset. Nygräddade pannkakor får även än sjusovande tonåring att piggna till! (Också det vet en mamma av erfarenhet!)
2 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
En nypa salt
1 tsk vaniljsocker
Smör till stekning
Vispa väl. Grädda knappt 1 dl till varje pannkaka på medelvärme Serveras med jordgubbssylt.  

Och så piggnade en tonåring till under förmiddagstimmarna en sommarlovsdag.
Take Care!
Kram A.