Kvinnor är utsatta I olika länder på olika sätt. Av män och även av andra kvinnor. Imponerad och stolt över möjligheten att delta med en svart vit bild i ett sammanhang som kan ge styrka, kraft och mod till andra kvinnor.  

De finns de kvinnor som utesluter och fäller andra kvinnor. De finns de som INTE tar reda på mer av  historien, en den som tycks vara männens sanning.
Visste du att det går att lära sig / intala sig att en sanning är sann som inte är det?
 

Det finns de kvinnor som med märklig övertygelse tycks tro att de trasiga relationerna som mannen har med kvinnorna innan henne, beror enbart på kvinnorna... Märkligt?! Skulle tom kunna kallas för ett slags medberoende - för den man som har den uppbackningen kommer alltid tids nog oavsett vilken kvinna han lever med, fortsätta sitt beteende. Det spelar ingen roll hur väl en kvinna kontrollerar med att vakta bankomatkoder, styra upp aktiviteter smygläsa sms mm. I sinom tid kommer det fram i tö som gömts i snö och allt är bortkastat tid hos kvinnan.

Manlighet ligger i att ta ansvar och att lära att själv vara sin historia!

Styrkan ligger hos de kvinnor som tillsammans kan stå upp för varandra och andra kvinnor. Och också sätta manliga rötägg på plats oavsett position.
Omanligt 2020 att ha kränkt kvinnor ihop med otrohet och aldrig gottgjort det som ställts till!

Manligt 2020 är att göra rätt för sin historia!
Blunda för omanliga beteenden går bort. 

Varför skulle en man som i alla tidigare förhållanden varit otrogen sluta med det för att han har dig vid sin sida som kontrollerar och styr?
Sorry, men historien visar på att det krävs mer än så för att bli av med långt satta beteendet! 
 På samma sätt kräver beteendet att gå bakom ryggen och vara illojal kvinnor emellan hos en viss sorts kvinnor, kräver det sitt arbete. Och vissa orkar inte sånt.. Kanske för smärtsamt att se sitt egna jag. De går vidare med en sanning om att alla andra är skyldiga till historien.. och beteenden kvarstår.

Kvinnor som står upp för kvinnor ger styrka kraft och mod.
Det kan aldrig skapas där där kvinnor sätter män emellan.

 

Grunden till att lägga en svartvit bild på facebook med #challangedaccepted och #womensupportingwomen kan du läsa om på vardagsrasismens sida. Väl värld att följa HÄR Innebörden ligger i mer än bara peppa kvinnor emellan! Att stå upp för att bekämpa förtryck och våld mot kvinnor.  
Take Care! Kram A.