Kanske har jag inte berättat för er att jag under 3 år jobbat som arbetsledare för en telefonjour inom personlig assistens. Ett givande uppdrag som innebar att jag byggde upp en telefonjour i en för mig helt ny bransch. När Corona drog in över landat och vände saker och ting upp och ner fick uppdraget avslutas.

Trots många vikarier vara det många gånger slitsamt att få till att rätt person på rätt plats vid vakanser som sjukdom. Faktiskt svårare ibland än vad jag från början kunde ana. Erfarenheten jag har med mig från detta uppdrag vill jag idag absolut inte jag vara utan. Personlig assistans är en bransch inte lik någon annan. 

Och med denna erfarenhet var det också en självklarhet att skriva denna text ihop med ett assistansföretag. Orden och erfarenheten är mina egna.

Tänk er in i hur det skulle vara att varje dag kommer det människor hem till dig i ditt hem och har det som sin arbetsplats.
Tänk er in i att varje dag ska du som kund och uppdragsgivare ha någon från början helt okänd som arbetar heltid i ditt hem. Alltså har ditt hem som sin arbetsplts! Och samtidigt är du sjuk..

Visst du får hjälp och vård av den personen. Den personliga assistenten är som din förlängda hand. Men den är alltså stationerad i ditt hem hela tiden.

Ni vet ens hem är ju ens borg och frizoon. Som med detta alltså blir arbetsplats åt någon annan. Ur den aspeketen kan ni förstå hur otroligt viktigt det är att kemin stämmer mellan den personlig assistenten och dess kund. Och att det ligger mycket på den personliga assistenten att skapa tilltro.
Hur kunnig och duktig sen än den personliga assistenten är så spelar det liksom ingen roll om inte kemin stämmer och finns där. Sjukdomsbilden kan också göra att det som inte borde vara problem blir problem med nya människor i någon annans hem.

Många är de personliga assistenter som gör ett fantastiskt och enastående arbete för en annan människa. De fixar och trixar som bara den. Ibland slitsamt både psykiskt som fysiskt genom olika sjukdomsdiagoinerna som kräver tex lyft.

Och visst är de väl så mina vänner att yrkesgruppen personliga assistenter ine kan höjas nog till skyarna. Att varje dag gå in för att göra sitt yttersta för en annan människas skull. Att skapa trygghet tillit och fötroende samtidigt som att vara den förlängda fysisk som behövs. Wow, vilken enastående yrkesroll med   egentligen helt vanliga människor i!!

Så till dig som vill skaffa dig ett jobb av meningsfullhet där du gör och kan skapa skillnad och godare dagar för en annan människa.
Sök jobb som personlig assistent!

Take Care!
Kram A.