(innehåller reklam för Nordicfel och LioydsApotek)

 

Kanske har jag aldrig varit så nära min mormor i min känsla som ikväll.
När jag tände värmeljusen i glasljusstakarna lyste de fint upp mormor glaskaraff.
Jag log för mig själv. Min nya ”glassektion” till möblering på serveringsvagnen gjorde mig nöjd.
Härlig känsla det för med sig till mig.
Lite ommöblering av möbler och lösa ting skapar trivsel och gör mig alltid så nöjd. Till mina ungars förtvivlan som tycker att det ändras om för ofta..

 

Tror bestämt att jag har fått en nytändning i att blanda in gamla ting bland nyproduktion. Det gamlas unikhet och historia är fint att skåda med ögat.
Att jag inte har sett det vackra i glas förut- märkligt?

Ja du mormor, tänkte jag för mig själv efter statsministerns tal till nationen genom tv:n en stund senare. Upplever jag nu samma känsla som du kände av när dåvarande statsministens röst ordade genom radion under de bistra krigstiderna tidigare i historien?


Allvaret i statsministerns ord och röst denna afton fick mig att rysa. Jag lever i ickekrigstid i ett demokratiskt välordnat land. Ändå är jag så nära samma upplevelse och känsla som min mormor en gång känt i rädsla för krig och fattigdom.
Hur är det möjligt, frågar jag mig själv?

På samma sätt som min mormor var solidarisk och lojal mot de sina och sitt land låter jag hennes gener i det leva vidare.
När jag nyss blåste ut ljusen blickade jag än en gång mot mormors karaff och tänkte: Ja; du mormor det modet som du använde på din tid, det ska jag fortsätta använda mig av i tiden som är.
Statsministerns tal ikväll var tydligt, klart och allvarligt. ”Träffa bara de i ditt hushåll” Stäng av alla andra sociala kontakter så långt det går. Och lite till, för ALLA behöver i nuet göra mer. Göra mer för att minska smittspridningen och rädda liv.
Och vem vill inte vara lojal mot det??

  Ja du mormor, radion i krigstid och tv:n i icke krigstid så många år senare .. min känsla och att göra är den samma som dåtidens din.
Jag följer och gör det som sägs att jag ska göra, precis som du gjorde!
Ikväll är jag extra tacksam över det arvet från dig!
Take Care!
Kram A.