Sen natt och de sista av julljusen är på väg att brinna ner. Det är som om ljuset kommer fram och in mer och mer ju mer av det röda som försvinner. Jag gillar det. Utöver att få undan rött ur hemmet, trots att mindre och mindre rött till jul flyttar in för varje år, så har räkningar och årspapper fått sin uppmärksamhet också. Inte alltid som jag har lugnet och städad, undanplockad miljö runt mig så att jag kan nyttja soffan som skrivbord. Som högkänslig är jag i stort behov av jämnvikt. Svårt att förstå för den som själv inte är högkänslig eller på något sätt inte har ett intresse av att vilja förstå en högkänslig person och vilja bidra till det bättre för den. En higkönslig person tar ofta in dubbelt så mycket av intryck och känslor. Och det tar energi kan jag säga... Innebörden blir att timmar eller dagar med ljud och andra människor behöver sin paus av lika många timmar eller dagar från omvärld. Allt för att få till en jämn balans. Ibland får en högkänslig därav fråga sig om och vilka situationer med andra människor som är värda den proceduren.. För den jämna balansen i välbefinnande är lika mycket av vikt för en högkänslig person som för en icke högkänslig. Take Care! Kram A.