Så var det dags igen gör pressträff. Tänk vad vi vänjer oss snabbt. Pressträffar har näst intill blivit vardag under pandemin. Idag kom pressträffen strax efter klockan åtta. Och ja, vad har jag att säga om restriktionerna? Jo mina vänner jag förlitar mig på de klokas underlag till restriktionerna. Sedan jobbar jag med att följa och förhålla mig till restriktionerna på bästa sätt. Att klanka på regeringen och beslutsfattare är för mig ointressant. Jag har varken den kunskap eller underlag som de har. Hur gör ni? Varannan veckas distans kommer gälla framöver för gymnasieskolan. Och ja, klart jag har en rädsla om vad som kommer hända när eleverna ska tillbaka och vara i grupp med sina klasskompisar som de inte träffat på mycket länge. Samtidigt som de behöver få träffas och lära fysiskt. Jag håller alla tummar för att vi slipper bakslag i detta beslut. Munskydd i kollektivtrafiken under vissa tider fortsätter. Och varför åsikta om detta. Bara att dra på sig ett munskydd. Om man nu måste åka med kollektivtrafiken. Det bästa är så klart att tänka till innan resan om den är av vikt eller resa som jag kan avstå. Ingen alkoholservering efter klockan åtta och endast fyra vid borden. Så klart att jag förstår att det påverkar många verksamheter negativt. Men det gör samhället om smittan sprids mer också .. Att äta en middag tidigare på dagen/kvällen går ju faktiskt att göra för den som vill bidra till intäkter för restaurangerna! Efter ett år är restriktioner en vana. Och för mig en vana att ställa om efter, och att följa. Att leta kryphål är för mig stor idioti! Vem och vad gynnar det? Pandemin som vi för ett år sedan inte hade en blekaste aning om att vi skulle få uppleva verkar inte följa några som helst mönster av de som finns i historien. Glad och tacksam över vaccinets kraft och som genom historien gjort underverket till mänskligheten. Jag ser fram emot att vaccinet har nått en bred bredd i samhället. Men tills dess följer jag och håller koll på gällande restriktioner. Varannan vecka framöver kommer nya uppdateringar av dem, meddelades i dag. Så med stort hopp om en ljusare framtid jobbar vi på dessa kommande två veckor i restriktionernas tecken också. Och det finns hopp. Som sågs igår fick USA en ny president och inte bara det en kvinnlig vise president! Ni ser- allt är möjligt! Take Care! Kram A.