Andra advent med 2:a ljuset tänt, godaste vita chokladen samt fylld av tacksam istället för att gå bet i det jag inte har.

Söndag och andra advent. Påminns om skoltid och även ungarnas skoltid för lucia står i fokus för kommande vecka.

När andra ljuset brinner
är snart lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär”

Kommer ni att håg verserna? Och fusklapparna som sattes på ljusmanchetterna av papper. Minns att vi under min tid hade levande ljus som tärnljus.
Med fyra döttrar och min egna skoltid har jag ingen aning om hur många luciatåg jag upplevt eller hur många lucior och tärnor som jag klätt i den okristligt tidiga luciamorgonen .

Annelie Eng i grön jacka av Peak performance
Tacksamhetspromenad

Men hur som andra advent idag. Isande kallt under promenad men ändå skönt att skingra tankar, hitta fokus och släppa önskningar i skyn. Och köpa godaste vita chokladen ever!!!

Vit choklad från Lidle
Godaste vita chokladen!

Det finns en uppsjö av möjligheter att genom internt och sociala media bli påmind om allt det som vi Inte har, medans andra tycks ha allt.
Ändå mina vänner så har inte andra allt och vi själva inget. En nypa frisk luft med mer fokus på tacksamheten och att det finns t.o.m. människor som har ännu mindre än vad vi själva har. Och det gäller lika väl ting som relationer och gamla som ny släktband.

Ingen har allt – om vi tror det är det bara ett antagande. Ingen har behöver ständigt finns som påminnelse! Och det där med antaganden, tja det är aldrig någonsin den hela och egentliga sanningen.
Så mina vänner, listan med mina wishes är återigen undanstoppad. Släppta i skyn.
Bägge ljusen är åter tända liksom julgran och stjärnor. Tacksam.
Take Care Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: