Det gäller att jobba på när advent och Giving TUESDAY today står för dörren- vad att få för 20kr!

Jag har med mig sen barnsben att fönster ska putsas och rum ska vara städade innan adventsljusstaken sätta på plats. . Och jag har slitit i det mönstret i mina dagar. Ofta nattetid. Kreativiteten flödar ofta på natten hos mig.

Adventsstjärna från Rusta hemma hos Annelie Eng
Adventsstjärnan lyser fint

Numera har jag sänkt garden. Fönsterna är bara relativt nytvättade och inget jag lägger mer kraft på bara för att det är advent.

Det fanns också en tid då jag förkastade adventsstjärnan och hade adventsljusstakar i varje fönster. Numera är jag stolt över mina fina mycket prisvärda papperstjärnor som lyser fint i fönsterna. Så tacksam för papperstjärnans återuppkomst in my mind!

Adventsstjärna från Rusta hemma hos Annelie Eng
Pappersstjärnans ljus

Dock fick jag en slags nytändning när jag hittade en gammal adventsljusstake i förrådet. Det var inte den röda färgen på ljusstaken som tilltalade mig. Det var den höga modellen av ljusstake. Och vips målade jag staken till svart. Finfin blev staken som också bytt plats från fönster till köksbänk. Fint och mysigt i kökets lilla vrå. Helt emot vad jag lärt och trott var rätt för mig. Varken svart i inredning, till jul eller placering av ljusstake är som sig bör. Men så otroligt rätt för mig! Tänk att det ska ta över halva livet för att utforska mig själv..

Ommålad adventsljusstake hos Annelie Eng
Ommålad i fint svart!

Att göra som man alltid gjort är inte att göra som man egentligen vill. Vi ärvs in i att göra saker som tidigare generationer gjort och sen tror vi att det är det rätta för oss. Att ta reda på vad vi själva vill i livets olika områden, och inte fortsätta göra det vi tror är det rätta för oss, är ett livslångt arbete . Ett ansvarsfullt sådant! Som en berg och dal bana. Man åker upp och förstår och åker ner när korthus rasar i det vi trott i alla år var så rätt. Sen stapplar man som Bambi på hal is och sen så, sen kommer den sköna känslan av att stega sig fram i eget handlade efter sin egna känsla.

Med god timeing till advent är advent ett faktum och stjärnor och ljus lyser fint.

Påminner om att swisha 20kr till frukost för en hemlös och utsatt till Räddningsmissionens gedigna arbete med frukoströrelsen för dessa grupper!
Denna årstiden är fylld av utmaningar för hemlösa i kyla och mörker. Med 1 frukost till en 1 hemlös får de komma in i värmen, känna gemenskap, värma sig och äta en stadig frukost. 20kr hörrni! SWISHA HÄR !!

Ge bort en frukost för 20kr med Annelie Eng
Tänk att för endast 20kr får en annan människa något fint!

Visst vill du också bidra med 20kr till detta ? Länk att bidra och swisha HÄR

Vore ju fruktansvärt om frukostarna inte räcker till i år- eller hur?

Take Care! Kram A

Ett svar på ”Det gäller att jobba på när advent och Giving TUESDAY today står för dörren- vad att få för 20kr!

  1. Det är så fint med pappstjärnor. Nackdelen är att det är så svårt att få dom att hänga rakt. Vad fint det blev med svart. Traditioner är väl till för att brytas och skapa nya. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: