Anta att du tror på det, är det sant då?

Det regnar ute. Innebär det att det är dåligt väder? Innebär det att det är dåligt väder för alla?Någon piggar upp en vägg med färgglatt. Innebär det att det är uppiggande för alla?

Vi människor är som gjorda vad gäller att anta och att det egna antagandet är en sanning. Allt som oftast att det också är den enda och riktiga sanningen..

Jag tror på att förebygga och stärka friskt. Shotar helt annat än alkohol numera. Känns som det är en klokhet som kommit med vuxenåldern.

Jag antar att vitaminer och tex ingefära på något vis ökar motståndskraften. Citronvatten och en shot ger god morgonstart innan kaffet. Jag tror på min morgonrutin och att min sanning förebygger mot det ena och andra. Däremot är jag klar över den inte är en sanning för alla andra.

Enkelhet för att matlagning ska vara roligt . Ett antagande. Eller som för mig en sanning. Kanske finns det för någon också ett antagande om att enkel matlagning inte är god. Tillägger att min sanning visst blir god och också är sann. Enkel matlagning kan bli gudagod!! Inget antagande utan en sanning.

Svart och vitt i samklang sen blir det påskris eller julgransdingel och väldans rörigt. Min sanning. Någon skulle kunna anta att jag tycker det är fult med andra färger. Det är inte sanningen. Det är det röriga med för mycket som ställer till det för mig. Kan ha med min högkänslighet att göra . Det är nog sanningen . Varenda färg blir ett intryck som stoppas in i mig. Och hjärna blir enkelt överhettad av det.

Anta ändå att jag tyckte om denna tavla och att intrycken var positiva. Precis så var nämligen sanningen.

Tänk om det finns lika många sanningar som det finns människor . Vi är alla olika. Tänker och upplever olika. Antaganden ger mindre av mångfaldens rikedom än öppenhet och nyfikenhet på hur någon annan uppfattar världen. Är det ett antagande eller en sanning? Vad tror du?

Anta att du tror på det som sägs, behöver det vara sant då?

Take Care! Kram A.

Ett svar på ”Anta att du tror på det, är det sant då?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: