Bästa fönsterputs tips samt att öka sin egna trivsel oavsett väder och vind

Monsterhetta vid medelhavet och lågtryck här hemma. Tar tillvara hemmavädret med att göra det som släpas med – organiserar, tvättar fönster och sorterar. Det vore otänkbart att hinna med det om jag varit på varmare breddgrader. För min egna trivsel i nuet är det av vikt att få undan. Samt att då slippa stress av fint väder på utsidan.
Idag verkar solen som lyst med sin frånvaro ändå vilja ha lite umgänge. Inget ihärdigt varmt sommarväder. Men ändå solglimtar som gör att kaffepaus utomhus kan fungera.
Så klart att jag mer än gärna i min känsla skulle vilja släppa allt på hemmaplan och dra söderut. Jag älskar sol, värme och hotellvistelser.

Annelie Eng polerar fönster med en fönsterskrapa
Polerar fönster i regnväder, fungerar bra

I ett högre syfte och med ett mer helhetstänk för ögonen är det skönt att påverka mig till att beta av på hemmaplan. Det jag vill och kan sträva mot framöver kommer annars alltid stå tillbaks. Och det jag vill och kan är ändå det som jag ska stega mig mot.
Eller hur?

Annelie Engs bästa fönsterputs tips att spraya fönster med diskmedel och vatten
Sprayar med bästa fönsterputsen

Strax är det dax att tvätta av ytterligare ett fönster. Igår tog jag och svabbade av ett annat mitt under en regnskur. Funkar det också. I alla fall när regnet inte ligger mot rutan.
Identifierar känslan och hörrni, jag har kommit på att jag är ett fan av rena spegelblanka fönster! Det är som om stapeln med annat kaos i våningen eller övriga livet minskar.
Funderar på om fönsterputsandet är en slags terapi kanske?
En mycket bra terapi i så fall! Inte speciellt tidsförödande, billig, och det går snabbt att få mätbart skinande resultat som ger trivsel.
Hur bra ???

Annelie Eng polerar fönster med en fönsterskrapa
Fönsterskrapan skapar spegelblankt!

Och här kommer bästa fönsterputs tipset. Blanda diskmedel och vatten i en sprayflaska, spraya på rutan, torka rutan med trasa eller svamp, fyll på med vatten och torka liksom bort diskmedlet. När rutan sen bara har vatten kvar dra över med en fönsterskrapa och sist men inte minst torka ev ”fläckar” med en bomullstrasa. Och därefter hörrni , blicka ut och njut av ert egna skapande av skinande resultat!

Annelie Eng polerar fönster med en fönsterskrapa Iklädd pyjamas från Lindex
Förnöjd av eget handlingsansvar!

Ja hörrni. Vädrets makter kan vi inte påverka men vi kan ta vädret tillvara . Acceptera och konstatera och ställa om oss själva därefter. Monsterhettan vid medelhavet gör att människor avråds från att gå ut. Här hemma finns väderlek att ta tillvara och skapa mer trivsel i hemmets njutning än vi kan när vardagen tuffar på.
Fridfullt och skönt, jag andas in orden länge och väl. Känner mig helnöjd med tillvaratagande av tid!
Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: