Delaktighet, en nöt att knäcka & nytt middagsrecept

[ I samarbete med smakbox & Kavli mjukost] Att vara delaktig, hjälpas åt och försöka bidra med utveckling inom områden man själv kanske inte brinner för, har jag försökt visa mina ungar. Det gör gott!

Motsatsen att sitta ner och förvänta sig att andra löser och fixar allt som kanske inte ens ligger inom deras zoon- nä inget jag förespråkar.

Sen förstår jag väl, att med föräldrar med motsatstänk där en förälder lever och förespråkar det som är för egen vinnings skull, så kan det vara svårt försent annan förälder att nå fram med tänket ovan . Skam den som ger sig, tänket går ändå att ” kila in” i tid och otid. Och sen rätt som det är kommer bonusresultat. Pröva!

Koncentration och köksinspiration!

Igår testade vi en ny maträtt. Vi innebar en tonåring och jag. Vi utgick från ett recept och improviserade med att lägga till och ta bort. Det vi inte gillade i receptet byttes helt enkelt ut mot vad vi gillar. Smart! Varför ha i sådant som vi inte äter?

Det blev en slags pastagratäng . Vi kokade upp pasta i 5 min, gjorde en krämig dos av lika delar grädde, cremefraiche och Kavli Mozzarella mjukost med smak av tomat & mozarella som snabbt som attans kokades upp. Sedan i med hackade vitlökssalami och soltorkade tomater samt svart peppar.

I med pastan i en gratängform. Den gräddiga salamisåsen hälldes över och därpå smulade vi på feta ost. Vi älskar feta ost! In i ungen i ca 3-5 minuter och oh la la så fin gratäng! På med lite färsk basilika och middagen var serverad.

Nämen så gott! Vitlöksbröd till det och tallriken blev så god, så god!

Jag tror det tog 10 minuter totalt och då hanns all disk från tillagningen också plockas undan.

By the way visste du detta om Kavli..:

Kavli är ett annorlunda företag. Kavli ägs av stiftelsen Kavlifonden vars enda syfte är att göra gott i världen genom att dela ut verksamhetens hela överskott till välgörande ändamål.

Kavlifonden stödjer konstant runt 40 pågående projekt, som till exempel ger fattiga barn möjlighet att gå i skolan och hjälper till i forskningen kring svåra sjukdomar.

Varje år skänks ca 100 miljoner kronor till projekt och verksamheter både i Norden och i världen. Största delen av Kavlifondens medel delas ut till välgörande ändamål i de fyra länder där Kavlikoncernen har verksamhet; Norge, Sverige, Finland och Storbritannien. Resten av pengarna går till internationella biståndsprojekt.

Målet med Kavlifondens utdelningar är att skapa positiva ringar på vattnet i folks liv, både för enskilda människor, i lokalsamhället och globalt.

Några av de organisationer som fick utdelning i Sverige 2020 var Maskros- barn, Trygga Barnen, Min Stora Dag, MIND, Stadsmissionen och forsknings- projekt inom psykisk ohälsa.

Att hjälpas åt i vårt och torrt, det är en fin melodi det!

Fin fint det där med ungar som knäcker nöten till delaktighet och inte bara för egen vinning skull.

Mer tid över till annat blev det sen även för mig som inte behövde ägna hela kvällen åt både middagslagning och disk! Tusen tack för det!

Tonåringar kan om de vill! Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: