Det där med historia är finurligt

Det som var igår är historia idag. Enkel och självklart när vi läser meningen. Men sen att ha det i fokus. Att det som var i går redan kan vara glömt idag. Eller i alla fall ses från ett annat perspektiv dagen efter.

Ibland kan vi tro att allt handlar om oss själva i nuet. Ett fel steg och som ses och hörs av alla. Men dagen efter kan det t.o.m. vara glömt av de flesta.

Skulle kunna kalla det där med historia finurligt

Igår vara som alla dagar en dag som idag gått till historien. Kanske blir den dock mer ihågkommen för de allra flesta i vårt land.

Igår fick vi Sveriges första kvinnliga statsminister någonsin. 100 år efter att kvinnor fått rösträtt. Sist ut i Norden. Äntligen alltså! Ett viktigt riktmärke för jämlikhet, för ett fortsatt arbete för ett jämställt Sverige och ett slags statement för att kvinnor kan!

Fantastiskt att äntligen få vara med om detta som kan tyckas självklart, men som alltså tagit 100 år!

7 timmar senar har vår nytillträdda kvinnliga statsminister Magdalena Andersson redan hunnit avgå. Ytterligare ett historiskt moment. För kanske är det så att hon då varit den kortast tillträdda Statsminister.

Kaos i svensk politik skulle man kunna kalla det. Och jag tror inte att det är så enkelt att det kan skyllas på en eller par. Allt kan handla om samverkan eller då mindre bra samverkan av många ..

Idag accepterar vi, konstaterar vi, checkar om målet är detsamma, vilka hinder och resurser som finns. Och så tar vi helt enkelt ny fart mot det egentliga och önskvärda målet.

Det som var igår är trots allt historia dag.

Take Care! Kram A.

4 svar på ”Det där med historia är finurligt

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: