Mitt bästa julgodisrecept och morgonreflektion i granens ljus

Nyttjar granen väl i år. Ljusets sken känns mer viktigt än någonsin. Varför då vänta till dagen före julafton med att lysa upp med denna ljusskapelse?
Granen har spridit sitt ljus hör sen före första advent. En daglig reflektion med ögonen in i granenens ljus. Det är som om nedräkningen till ljusare tider går fortare av det. Sakta men säkert kan låsta tankar luckras upp av ljuset på något vis.
En daglig reflektion är en investering i sig själv. Att titta på sig själv och sina känslor. Sitt nu och sin framtid.
Har ni god tillgång till era känslor?

Reflektionsstund vid granen med tofflor på hemma hos Annelie Eng
Reflektera mera i granens ljus

Ni vet det gäller att hålla i sär vad vi kan påverka och vad vi inte kan påverka. Att förändra andra är dödfött.

Med en daglig reflektion investerar jag den tiden i mig själv i stället.

Jag reflekterar på min känsla i olika situationer. Tillåter mig också att bearbeta känslor. Det ger så mycket mer än att ifråga sätta andra människors val .Eller att lyssna till att någon tycker att min känsla är fel.
Påminner om att allas känsla är rätt riktig och unik!
Eller varför skulle någons känsla vara mer rätt än någon annans?

1968 års modell av tomte hos Annelie Eng
1968 års modell av tomte

Vi kan alltid reflektera och jobba med förlåtelsen i vårt inre för vår egna skull. Men att kräva förlåtelsen av någon som fått en att känna oss svikna överkörda utnyttjade osv Tja det är näst intill dumstridigt jämfört när vi jobbar med våra egna känslor. Det om något är en tidsinvestering.

Det gör ont när någon sviker oss. Det tror jag vi alla kan vara överens om. Att reflektera gör att jag ser på mitt ansvar och mitt ansvar till mig själv.

Att fortsätta berätta om sina egna känslor osv för människor som sviker, talar om att man känner fel, tar allt för personligt eller lämnar oss själva när vi behöver dem som mest. Det är kanske inte det bästa ansvaret vi kan ta för oss själva. Ibland får jag rondellköra länge och väl i mina reflektioner innan jag ger mig modet att likt Bambi på hal is stapla mig ut på nya vägar

Guldkulor och sprayad snö i granen 2022 hemma hos Annelie Eng
Guld och snö i årets gran

Viljan att ha rätt eller viljan att förändra är helt 2 olika ingångar . Vad föredrar du?
I granens ljus funderar jag på vad jag kan göra bättre för min egna och andras skull. Det är inte samma sak som att underkasta sig andras åsikter och tyckande. Nej jag reflekterar för min egna skull för min styrka kraft och mod och hur jag hittar nya vägar där man hellre talar med istället för om.

By the way 2:A advent idag och ytterligare ett ljus lyser upp. Idag ska jag baka julgodis för att jag vill och kan. Och för att jag tycker det är mysigt. Men förste jobb ett par timmar.

Mitt bästa julgodisrecept har ni nedan⬇️
Det receptet är basen och grunden för julgodiset liksom Därutöver finns inget hinder på vad för julgodis att göra med just dessa tillhör julen väl.
Dela gärna bästa ert julgodisrecept i kommentarer nedan ⬇️😍

Take Care! Kram A.

KNÄCK

Sirap, strösocker, hackad mandel 2dl av varje samt 2 msk smör

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock i ca 20-30 min. Rör då och då. Rör ner smör och mandel. Häll smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.

Juligt mums!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: