Historia i backspegeln, priviligerad av nuet med nyårsafton och nyårsmål när löften känns ute

Årets första dag. 1:a januari 2023. Känner ni känslan av nytt och spännande? Eller känslan mer av vemod och rädsla ?
Inget fel och inget rätt. Frågan är nog mer vilken känsla som når mest och t.o.m. bäst framåt..

Nyårsafton 2022/2023 hos Annelie Eng
Njutfullt av jul och nyår en sista dag. På årets första dag är julens saker bortstädat igen!

Känslan är unik och vi har alla rätt till den . Väl värt att ha i minnet när eller om världen runt omkring vill få någon annans känsla att vara fel

Nyårsafton 2022/2023 hos Annelie Eng
Middagsbord, nyårsafton

Ett nytt oskrivet år ligger framför och ja, jag har mina mål. Mer emotionellt än tidigare. Jag tror på kraften inombords och vad den kan ge mig själv och andra. När jag fälls, inte blir respekterad som värdefull minskas kraften. Tänker att lyhördhet är bra att ha som arbetshypotes. En lyhördhet för att minska risken att kraften minskas.
Att vara lyhörd till att omge mig med människor som är genuint intresserade av välgång & framgång för mig som någon för andra. En lyhördhet till att minska motsatsen där handling som visar att jag är utbytbar och mindre värdefull.
Sen vet jag att mitt egna förhållningssätt är av vikt. Andras handlingar kan jag inte stå för. Trots allt är det mitt egna förhållningssätt som behåller kraft styrka och mod även när handlingar sviker. Att förhålla mig och söka nya vägar. För visst finns det alltid nya bättre vägar. Eller hur?

Nyårsafton 2022/2023 hos Annelie Eng
Två avkommor på nyårsmiddag

Jag tror på 2023. Min känsla finns som vägvisare. Min acceptans av min högkänslighet ger mig styrka. Jag känner mycket och kanske mer än många andra och jag ger mig rätten till det!

Nyårsafton 2022/2023 hos Annelie Eng. Nyårsmiddag à la Annelie Eng
Hur gott? Nyårsmiddag lagat av mig

Ekonomi, bostad, arbete, företagande, relationer, familj, kärlek.
Vart vill jag..?

Mer fokus på det jag vill än vart jag inte vill Tror det leder mig mer rätt. Och också kan det där inte varit det som genom åren förvillat mig..

Nyårsdagen 2023 hos Annelie Eng med julen bortstädad
Julen borta och ljuset in

Vad tar jag då med mig av 2022?
Jag ser inte året som helhet Eller kanske. Jag stoppar in det i historien som en helhet. Tar däremot med och vidare enstaka händelser och lärdomar. En del finns det mer att lära av. En del har fortfarande hinder som ska övervinnas och en del har gett en så fin känsla som berör mig och min kraft både starkt vinnande. Tacksamheten över dessa är stor och känns större och djupare ju mer jag jobbar med den.

Mitt första mål för året är mer praktiskt för att ha mer njutning av kommande första veckan på året- bort med julgran och stjärnor. Och yes, mitt morgonpigga jag har fixat och trixat. Om än trött nu till lunch är känslan fin. Hemmet har luft igen!

Annelie Eng på promenad i svart vinterjacka från 8848
Blickar mot 2023

Och därav blir det nu kaffe och vilopaus. Kan vara så att en nyårsdags promenad och pizza är precis dit känslan leder mig vidare senare idagen..

God fortsättning till er alla!

Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: