Hur går man måndagar till färskvara och låter suckandet över tunga arbetsveckor fly sin kos?

Från att en gång i tiden tillhört gruppen som suckar över måndagar och att ha en hel arbetsvecka framför, till nu där jag med tacksamhet ser måndagar som nystart.

Samma veckodags namn, men tänket ger mig en helt annan ingång. För mig en vinst.

Sen kan jag så klart fråga mig om det alltid är en lättnad med måndagar och att känslan av nystart alltid är god?
Ha,ha Nix pix. Det tänket är som om det vore färskvara och jag får jobba aktivt och medvetet med det, och tacksamheten för övrigt.

Ni vet, nystart innebär att starta upp där man är. Och yes, när jag inte är där jag vill, när jag avstannat och inte gjort det jag tänkt att jag skulle. Eller när förutsättningarna ändrats.

Annelie Engs secondhand fynd av vita ljusstakar som rengörs
Bort med gammalt skräpigt

Ni vet, varken närmsta omgivning eller värden utanför där, är samma personer som jag . Alltså kan andras val vara tvärtom emot mig och mitt tänk och påverka mig mycket..

Jag har en sån måndag idag. To do list är ur fas. Har istället ett virrvarr av punkter i mitt huvud istället för nerskrivet på lista med god översikt..
Vill jag skulle jag banna mig rejält för att jag avstannat i vissa av mina rutiner. För ledet och resultatet är istället att stegen som att greppa pennan och få ner punkterna i huvudet på to do listan, är tunga. Märkligt att jag snurrar runt i detta med jämna mellanrum. Vet ju så väl den sköna känslan av att vara i fas med eget handlingsansvar och mina punkter. Vet ju också av erfarenhet de tunga stegen i att börja om och stega ikapp.. hm.

Rengjorda vita ljusstakar och svarta mickaboots hos Annelie Eng
Att göra rent är också en syssla

Hur som, leriga boots efter helgbravader är nu rengjorda och som nya. En punkt som inte fanns på to do förrän i går och som inte skapats av mina val eller jo att göra den rena var mitt val. Och ljusstakarna som nu skulle varit målade .. tja Rengjorda är de iallafall. Tror bestämt att de ska bli nystart denna måndag. Att en stund med dem och svart färg blir bra grund till dagen och att få fart på det jag vill och kan. Mitt i allt ska jag sedan också ta tillvara solskenet och vårkänslan. Det nalkas sol idag. Tacksamheten att ha möjlighet att ta en walk och njuta av det är stor. Får mig att ladda batterierna stället för att låta annat dra ner mig.
Tackar gudarna väl för att vårsolen är sikte! Och modet att ha tagit mig ifrån suckandet över måndagar och att ha en arbetsvecka framför.
Taje Care! K am A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: