När juldagsmorgon glimmar och ottan kallar för mer tänkvärt än tvärtom

Det fanns en tvekan när alarmet ringde i morse. Mörkret i den mycket tidiga morgonen favvmibdre attraktiv. Jag t.o.m. överlagde med mig själ. Något som jag egentligen inte förespråkar. .
Istället letade jag fram min bestämdhet från igår. Och tog tag i vad jag vill och kan denna juldagsmorgon.
Pyjamasklädd med överdragsbyxor tjocktröja och vinterjacka på, stegade jag ut i den mörka morgonen Raskt stegade jag mot kyrkan och JULOTTA.

Så vackert, så fridfullt så tänkvärt.
kyrkans rum är en fin plats för eftertanke Ett rum som kan vara kontrast till det vi upplever. En mäktig upplevelse att så många samlas i kyrkbänken denna tidiga juldagsmorgon och tillsammans sjunger juldagsmorgon glimmar.

Juldagsmorgon och julotta i Lerums kyrka
Mot julotta i den tidiga morgonen

När sen trummorna tog fart i psalm 122 Dagen är kommen ihop med församlingens sjungande blev det en kraftfullt och mäktig upplevelse.


Det är också nu som morgonkaffet smakar som bäst i den tysta lugna våningen. Döttrar och svärsöner sover skönhetssömn och kommer göra ett bra tag till…

Kyrkdörren står öppen i den tidiga juldagsmorgonen i Lerums kyrka
En öppen kyrkdörr in till julottan

Jag har gått efter min känsla och har gjort det jag vill och kan. Är väl påfylld redan i den fortfarande tidiga morgonen
Julens budskap går enkelt att överföra till tid av idag. Prästens kraftfulla order ger eftertanke och med dem ska jag vila i någon timma eller två.
Tänk att det enkla i många sammanhang ger ett bästa resultat.

Juldagsmorgon på kyrktrappan
Stämningsfullt på kyrktrappan i den tidiga morgonen

Hörde talas om julsammankomst där narr gjordes av ensam kvinna utan svenska språkkunskaper. En hela skara av vuxna människor där ingen sätter ner foten och går i bräschen för att visa den yngre generationen hur värdigt beteende mot andra människor ska vara oavsett kön och nationalitet är det beklagligt!
Upplevelsen som återberättas ger ett sken av icke värdigt beteende!
2022 ligger det ett vuxenansvar att utveckla en god kvinnosyn och stå upp för det och visa yngre detta. Allt annat är förlegat.
Eller hur?

Julotta i Lerums kyrka 2022
Julotta 2022

Historien blir också en påminnelse om att medmänsklighet mänsklig värme aldrig sitter i statusprylar som som hus eller prylar.
Det spelar ingen roll om husen ligger på de ”rätta” adresserna.

Morgonkaffe Annelie Eng
Välsmakande morgonkaffe efter julotta

Goda värderingar medmänsklighet och respekt för andra människor som utsatta kvinnor kommer inifrån. Är man inte vuxen nog att jobba med och eftersträva återspeglar det sig i sinom tid i mångt och mycket. Även där skenhelighet har försökts skapats..
Kontrast till de tänkvärda orden jag har med mig från morgonen idag. Jag ägnar min tanke till den arma kvinnan jag hörde talas om. Sönder min tanke med kraft och styrka att ta sig vidare till en vuxenvärld med värme och sunda värderingar.

Tacksam för kyrkans rum som ger eftertanke för den som söker.

Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: