Reafynd med utveckling och lärdomar av mormorsarvet

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Nordic Nest SE)

Dubbla känslor så här i början av nya året vad gäller nyköp eller inte. I mormors anda sitter det väl inrutat att spara på allt och inget. Och oj, vad jag har sparat! Mormor som upplevde krigstider (född 1913) sparade av livserfarenhet inför sämre tider.

Och vad har jag då sparat till genom alla år? Jag som inte upplevt varken krig eller ransoneringar. ..

Inget speciellt faktiskt. Jag har mest ärvts in i ett beteende och inte funderat så mycket på resultat.
När man som jag har och jobbar med mig själv i olika utbildningar av personlig karaktär terapi etc. blir man medveten om hur formaterade vi människor är av vårt sociala arv. Ett arv som inte i sin helhet är det bästa för oss själva vår potential och våra egna livsmål. Medvetenhet i vad jag vill och kan samt att jag vill få livet att bestå av fler medvetna val i linje med önskvärda resultat är av vikt för mig idag.

Och tja mina vänner, då händer det grejer!

Kaffeburk i plåt och i svart/guld design från Solstickan hemma hos Annelie Eng
Dekoration i mitt kök!

Mormorsarvet att spara till sämre tider har behövts justeras . De sista åren med både krig och pandemi i Europa har jag lärt att backup av vissa ting är av vikt. Men allt annat – det behövs inte spara i oändlighet och prylarna behöver inte heller fyllas på. Det är också där jag har min utmaning och säkert många med mig. Att medvetenhöra inköp och inte enbart falla för tex nyårsrea. Medvetna val med önskvärda resultat framför ögonen

Kaffeburk i plåt och i svart/guld design från Solstickan hemma hos Annelie Eng
Om jag gillar svart & guld?

Alltså jag fönstershoppar på nätet i dessa reatider ska ni veta. Oj så mycket fint jag ser!! Jag sparar länkar varje dag med fynd av plagg eller prylar som jag sett och som jag fastnat för Sen sover jag på saken Dagen efter studerar jag varan igen . Ibland är den absolut inte lika intressant som dagen innan och ibland är den slut i tex storlek. Det känns som tecken för att varan inte var mig behövlig. Och inget köp blir av
På så sätt har jag minskat nya investeringar rejält i dessa rea tider. Endast en ny fin kaffeburk i svart & guld, väl matchande mitt hem i övrigt har slunkit igenom. Och ja, jag har en gammal kaffeburk sen tidigare. Så på sitt sätt är burken onödig. Men i sin design också ståtligt fin och behövlig för ögat. Den passar mer in än det gamla och skapar så sätt mer trivsel för mig.
Däremot blir det inget sparande av den gamla kaffe burken om ifall att den nya går sönder. Den tiden är förbi! Den gamla burken är redan nerpackad i en kasse som ska skänkas vidare till secondhand för välgörenhet.

Kaffeburk i plåt och i svart/guld design från Solstickan hemma hos Annelie Eng
Dekorativ kaffeburk eller hur?

Mormors gener är bra. Det ger mig en stor möjlighet att utveckla mig själv. Jag är aktsam om prylar och ting. Det har jag ärvts in i. Det behåller jag när jag fortsätter min bana av mer medvetna köp i linje till mitt önskvärda resultat av att ha färre onödigt.

Kaffeburken hittar du HÄR

Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: